Γιάννης Αγγελάκης: Ο Σκηνοθέτης της Πολυαναμενόμενης Παραστάσης “Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος”!

Το SmashPoint συνάντησε τον σκηνοθέτη της παράστασης “Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος”, μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της περσινής χρονιάς που συνεχίζεται φέτος για 2η χρονιά.

1. H ιστορία της παράστασης είναι βασικά ένα παραμύθι. Από πού το εμπνευστήκατε;

Ναι, όντως είναι ένα (σκοτεινό) παραμύθι. Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξω ένα παραμύθι για ένα σκιάχτρο και ένα κοράκι. Από κει και έπειτα μεγάλη επιρροή ήταν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου του οποίου είμαι μεγάλος και διάφοροι άνθρωποι που έχω συναντήσει, γνωρίσει και συναναστραφεί κατά καιρούς.

2. Αυτό το παραμύθι είναι κατάλληλο και για παιδάκια αλλά και για ενηλίκους; Τι μηνύματα θα θέλατε να περάσετε στην κάθε γενιά;

Βασικά θα έλεγα ότι είναι περισσότερο παραμύθι για ενήλικες και εφήβους παρά για παιδάκια καθώς εμπεριέχει λίγο θάνατο. Βέβαια στην προηγούμενη σεζόν είχαμε και έναν μικρό θεατή της ηλικίας των δύο ετών ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση αρκετά αφοσιωμένος οπότε ίσως τελικά να είναι κατάλληλο και για πιο μικρούς θεατές.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η παράσταση είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι περισσότερο αισιόδοξοι. Για τα παιδάκια ότι δε γίνεται να ταιριάζουμε με όλους.

3. Ποια είναι τα προσεχή σχέδια σας μετά το τέλος των παραστάσεων;

Στην αρχή λίγη ξεκούραση και μετά θα δουλέψω μία ιδέα που έχω για το επόμενο θεατρικό μου έργο. Φυσικά όμως θα είναι μεγάλη μου χαρά να έρθετε να παρακολουθήσετε την παράσταση.

Πληροφορίες για την παράσταση

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γιάννης Αγγελάκης

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Κατερίνα Γεωργούση, ΜάιραΓραβάνη, Θανάσης Καφενταράκης, Γιώργος Κυριαζόπουλος

Studio Μαυρομιχάλη – Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων

Παραστάσεις: 2, 3, 9, 10, 16 & 17 Οκτωβρίου 2019

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (ατέλειες, ανεργίας, ΑΜΕΑ)

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *