21η Απριλίου (Μέρος 2ο)

      No Comments on 21η Απριλίου (Μέρος 2ο)

Όμως δεν είναι μόνο το κράτος που κτυπάει το πατριωτισμό αλλά και ο απλός πολίτης. Έτσι θα ήθελα να αναφέρω 3 προσωπικά παραδείγματα από τη δική μου εμπειρία.

  • Σαν μαθητής σε Ελληνικό σχολείο γινόμουν συνεχώς στόχος επίθεσης των καθηγητών μου λόγω ότι ήθελα να ακολουθήσω το στρατιωτικό επάγγελμα. Φασίστας, πολεμοχαρής, εθνοκάπηλος, ναζιστής ήταν μόνο λίγα από τα κοσμητικά επίθετα που εισέπραττα μόνο και μόνο γιατί ήθελα να ακολουθήσω συγκεκριμένο επάγγελμα.
  • Πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκα τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Στις ΗΠΑ περίμενα σε ένα μουσείο στην ουρά και φόραγα ένα μπλουζάκι των Δυνάμεων Καταδρομών. Ένας από τους φύλακες με είδε και με ρώτησε αν είμαι στρατιωτικός. Άμεσα με πέρασε μπροστά και δεν πλήρωσα εισιτήριο και ο κόσμος όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε αλλά μου μου έλεγαν “thank you for your service”. Το ίδιο είδα και στην Αγγλία. Στην Ιταλία κάποιοι πολίτες μάλιστα με κέρασαν και αναψυκτικό. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα θα γίνω δέκτης μαγκιάς, χλεύης όπως καραβανάς, «βάρα προσοχή» και άλλες αηδίες.
  • Το Απρίλιο του 2017 ήμουν μάρτυρας σε ένα τροχαίο στο Αιγάλεω όπου ένα αυτοκίνητο πέρασε με κόκκινο και τραυμάτισε οδηγό μηχανής. Λίγο αργότερα κατέφθασε περιπολικό της τροχαίας. Όλος ο κόσμος φώναζε για την παραβίαση και στους αστυνομικούς ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Λίγο αργότερα μπροστά στο περιπολικό άλλο όχημα έκανε παράβαση του ερυθρού σηματοδότη και ο τροχονόμος τον σταμάτησε να επιβάλει πρόστιμο. Τότε ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε και έβριζε τους αστυνομικούς, παρόλο που μπροστά τους ήταν ο τραυματίας που 20 λεπτά πιο πριν κτυπήθηκε από την ίδια αιτία. «Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές;», «γιατί το γράφετε τον άνθρωπο» και λοιπές αηδίες. Είμαστε ηλίθιος λαός ή όχι; Όμως γιατί στα Σκόπια ή στην Αλβανία ή στην Βουλγαρία όμως ο Έλληναράς δεν το παίζει μαγκιά; Διότι εκεί θα τον μπουζουργιάσουν και δεν έχουν εκεί δικαιολογίες για «άλλες εποχές».

Τώρα με το θάνατο του Σμηναγού (Ι) Μπαλταδώρου είδα τον κόσμο να έχει συγκινηθεί με την θυσία του. Είχα να δω αυτή τη συγκίνηση από το 1996 με τους 3 πεσόντες στα Ίμια. Όμως από την μια λέω μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο. Όμως δυστυχώς πιστεύω ότι η εν λόγω αντίδραση ήταν λόγω των συνεχώς Τουρκικών προκλήσεων και του φόβου ενός επικείμενου πολέμου που ξύπνησε προσωρινά κάποια αισθήματα στον Έλληνα. Άλλωστε  γιατί δεν είδαμε το ίδιο με τον Σμηναγό Ηλιάκη που σκοτώθηκε το 2006 σε αερομαχία; Γιατί δεν είδαμε το ίδιο πέρυσι όταν ελικόπτερο του Στρατού παρέσυρε στο θάνατο 4 στελέχη; Γιατί δεν είδαμε το ίδιο όταν το 2016 3 στελέχη του Ναυτικού σκοτώθηκαν σε ατύχημα στην νήσο Κίναρο; Διότι όπως λέει η αριστερά οι εν λόγω στρατιωτικοί είχαν ένα απλό «εργατικό ατύχημα» και ότι το Αιγαίο ανήκει στις τσιπούρες και ο ουρανός στις μπεκάτσες. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι με το θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου πολλοί γνωστοί αριστερίζοντες βγήκαν να ρεζιλέψουν την μνήμη του θανόντα. Γιατί;

Προτού απαντήσω στο γιατί θα ήθελα να αναφέρω ότι το 1975 ήταν η πρώτη χρονιά που οι σπουδαστές στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών δεν εισήλθαν με πολιτικά κριτήρια. Μέχρι τότε όλοι έμπαιναν στις σχολές με συγκεκριμένη ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα. Ναι και ο κύριος Τόσκας που αποφοίτησε το 1971 από την Σχολή Ευελπίδων εισήλθε ως ακροδεξιός και αντικομουνιστής. Όμως πλέον η εισαγωγή σε αστυνομικές και στρατιωτικές στολές δεν έχει πολιτικά κριτήρια και μάλιστα έχω αρκετούς συμμαθητές μου που πρόσκεινται πολιτικά σε κόμματα της αριστεράς. Επίσης ο στρατός δεν επιθυμεί να κάνει τα λάθη του παρελθόντος και έτσι δεν υπάρχει καν η πιθανότητα ενός νέου πραξικοπήματος. Το πραξικόπημα είναι μόνο στα μυαλά της γενιάς του πολυτεχνείου όπως είδαμε το 2011 όπου παράνομα εκδιώχθηκαν παράνομα και χωρίς αποδείξεις όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως πραξικοπηματίες και η αιτία ήταν διότι δεν ήθελαν οι Ένοπλες Δυνάμεις να βγουν στους δρόμους να επιβάλουν την τάξη μαζί με την αστυνομία κατά την διάρκεια των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων. Δηλαδή ήθελαν οι αρχηγοί να τηρήσουν το σύνταγμα της Ελλάδος.

Η απάντηση γιατί η γενιά του πολυτεχνείου που πρόσκειται στην αριστερά είναι τόσο κατά των ενστόλων είναι γιατί δείχνουν να μας μισούν που ακόμα κρατάμε την Ελλάδα, την Ελλάδα που αυτοί μισούν. Την Ελλάδα που αυτοί επιθυμούν να καταστρέψουν και εν μέρει το έχουν καταφέρει. Εισχώρησαν στο δημόσιο και το κατέστρεψαν, εισχώρησαν στην παιδεία και την ισοπέδωσαν, εισχώρησαν  στην δικαιοσύνη και την διέλυσαν. Στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας αν και υπάρχουν στελέχη που είναι αριστεροί, η γενιά του πολυτεχνείου δεν έχει μπορέσει να εισχωρήσει. Έτσι κοιτάει να μας κτυπάει συνεχώς μπας και μας καταστρέψει με σκοπό να διαλύσει τελείως αυτό τον τόπο και για αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που η κοινωνικές μας αξίες δεν υπάρχουν, που επικρατεί η ανομία, που το πελατειακό κράτος έχει ξεφύγει από τα όρια, όπου η πολιτική μειοψηφία κάνει ότι θέλει χωρίς φραγμούς και νομικές κυρώσεις, όπου ο κόσμος δεν νοιώθει ασφάλεια, όπου το έγκλημα καλπάζει, όπου η οικονομία πάει κατά διαόλου, όπου πολλοί πλέον ντρέπονται να λένε ότι είναι Έλληνες.

Έτσι για μένα η 7ετία έδωσε πάτημα στη μεταπολίτευση που κυριάρχησε η γενιά του πολυτεχνείου να καταστρέψει καθετί πατριωτικό και μας έφερε στην τωρινή κατάντια μας. Αν εμείς αντιληφθούμε τα λάθη του παρελθόντος και τα αλλάξουμε. Τότε θα αναγεννηθούμε και θα έχουμε καλύτερη εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και πλέον θα είμαστε περήφανοι να λέμε «Είμαι Έλληνας».

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *