Ο Άρχοντας της Νηστείας

      No Comments on Ο Άρχοντας της Νηστείας

Με την Σαρακοστή προ των πυλών , είπα και εγώ να σας γράψω μια κλασσική συνταγή που είμαι σίγουρος θα χρησιμοποιήσετε καθ’ όλη  την διάρκεια του σαραντάμερου. Μιλάω για τα γνωστά σε όλους σας καλαμαράκια.

Υλικά για 4 Άτομα:

  • Καλαμαράκια 800γρ.
  • Ελαιόλαδο(για τηγάνισμα) κ.π
  • Αλεύρι κ.π
  • Αλάτι κ.π
  • Μαϊντανός κ.π
  • Λεμόνι 1 τεμ.

Σάλτσα Γιαουρτσιού:

  • Γιαούρτι 120γρ
  • Λεμόνι ½ τεμ
  • Ελαιόλαδο 50ml
  • Μαϊντανός κ.π
  • Αλάτι κ.π
  • Κόκκινο πιπέρι κ.π

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, κρατώντας ολόκληρα τα μουστάκια.

Τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Αλατίζουμε, αλευρώνουμε καλά τα καλαμαράκια και τα περνάμε από κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι.

Τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ρόδινο ξανθό χρώμα και μια τρυπητή κουτάλα τα στραγγίζουμε ρίχνοντας τα σε απορροφητικό χαρτί. Τα ντεκοράρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σάλτσα Γιαουρτιού:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε χωριστά.

Tips

  1. Πρέπει να τα στραγγίζουμε καλά από το νερό για να μην κρατήσουν πολύ αλεύρι
  2. Το τηγάνισμα πρέπει να είναι γρήγορο και δυνατό σε καυτό λάδι
  3. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε φριτέζα στους 200ο C

Πάνου Κωνσταντίνος, Σεφ

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *