Ο Άρχοντας της Νηστείας

      Δεν υπάρχουν σχόλια στο Ο Άρχοντας της Νηστείας

Με την Σαρακοστή προ των πυλών , είπα και εγώ να σας γράψω μια κλασσική συνταγή που είμαι σίγουρος θα χρησιμοποιήσετε καθ’ όλη  την διάρκεια του σαραντάμερου. Μιλάω για τα γνωστά σε όλους σας καλαμαράκια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • Καλαμαράκια 800γρ
  • Ελαιόλαδο(για τηγάνισμα) κ.π
  • Αλεύρι κ.π
  • Αλάτι κ.π
  • Μαϊντανός κ.π
  • Λεμόνι 1 τεμ.

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:

  • Γιαούρτι 120γρ
  • Λεμόνι ½ τεμ
  • Ελαιόλαδο 50ml
  • Μαϊντατός κ.π
  • Αλάτι κ.π
  • Κόκκινο πιπέρι κ.π

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλλες,κρατώντας ολόκληρα τα μουστάκια.

Τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό.Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Αλατίζουμε,αλευρώνουμε καλά τα καλαμαράκια και τα περνάμε από κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι.

Τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ρόδινο ξανθό χρώμα και μια τρυπητήκουτάλα τα στραγγίζουμε ρίχνοντας τα σε απορροφητικό χαρτί.Τα ντεκοράρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σάλτσα Γιαουρτιού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά,δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.Σερβίρουμε χωριστά.

Tips

1)Πρέπει να τα στραγγίζουμε καλά από το νερό για να μην κρατήσουν πολύ αλεύρι.

2)Το τηγάνισμα πρέπει να είναι γρήγορο και δυνάτο σε καυτό λάδι

3)Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε φριτέζα στους 200ο C

Πάνου Κωνσταντίνος, Σεφ

Facebooktwitterinstagram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *