Ανακατεύοντας την Ίδια Τράπουλα

Το κλείσιμο του καλοκαιριού όπως ήταν αναμενόμενο μας βρίσκει αντιμέτωπους με πληθώρα πολιτικών εξελίξεων. Καθόλου παράλογο αφού μένει λιγότερο από έναν χρόνο για την μάχη των εκλογών (και όχι ένας χρόνος όπως υποστηρίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός), και με τις εξελίξεις του καλοκαιριού στο μέτωπο της “εξόδου” από τα μνημόνια, στο Μακεδονικό και την καταστρεπτική φωτιά στο Μάτι, ο χρόνος μετρά αμείλικτα εναντίον της Κυβέρνησης.

Έτσι ο πρωθυπουργός καταφεύγει στο παλιό, καλό και αναμενόμενο  ανακάτεμα της κυβερνητικής “τράπουλας”. Όχι για να δώσει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα  , αλλά για να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερο τις δυνάμεις του τόσο εσωκομματικά όσο και στην ανάπτυξη νέων συμμαχιών. Πως θα το επιτύχει αυτό; Με την αξιοποίηση στελεχών που ανήκουν σε αυτούς που έχουν δυσφορήσει έντονα με τα μνημονιακά μέτρα  όπως ή εσωκομματική τάση των 53 , αλλά και με την διατήρηση στελεχών με τα οποία μπορεί να υποστηρίξει μέχρι τέλους τα αφηγήματα του περί τέλος των μνημονίων (Τσακαλώτος) και την “επιτυχημένη” συμφωνία με τα Σκόπια (Κοτζιάς).

Στον ευρύτερο κομματικό χώρο ,είναι σίγουρη η εμφάνιση παλαιών στελεχών της Κεντροαριστεράς που είτε έχουν προσχωρήσει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είτε δεν συμμετέχουν στο ΚΙΝ.ΑΛ. , προκειμένου να αποτελέσουν έναυσμα για την μετακίνηση ψηφοφόρων που επηρεάζουν τα εν λόγω πρόσωπα στην “δεξαμενή” της κυβέρνησης. Επίσης μην σας φανεί καθόλου παράξενο να δούμε στον νέο κυβερνητικό σχηματισμό και άτομα της Κεντροδεξιάς που δεν βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε είναι οφθαλμοφανές πως το έτερο κυβερνητικό κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. μετράει μέρες στην πολιτική σκηνή οπότε κάπως πρέπει να εξασφαλιστούν οι ψήφοι των δεξιών που δεν θα ταχθούν στο πλευρό της Ν.Δ.

Ένα πολύ σωστό πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων από τον πρωθυπουργό, που πραγματικά μπορεί να του αποφέρει κάποιο κέρδος, αλλά θα πω πως αυτό το ανακάτεμα της ίδιας τράπουλας δεν πρόκειται να του δώσει κάποιο φύλλο για να κερδίσει, καθώς το παιχνίδι έχει κριθεί… και έχει κερδίσει άλλος.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *