ΕΑΛΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

      No Comments on ΕΑΛΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

‘’Ορκίζομαι

Να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα,

Υπακοή στο Σύνταγμα και στους Νόμους του κράτους’

Να υπερασπίζω με πίστη και αφοσίωση μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μου τις Σημαίες

Να υπακούω τους ανωτέρους μου και να εκτελώ πρόθυμα τις διαταγές τους

Να εκπληρώ ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου

Να διάγω γενικά ως πιστός και φιλότιμος Αστυνομικός’’

 

Αυτός είναι ο όρκος που δίδει στο Ευαγγέλιο κάθε αστυνομικός όταν εισέρχεται στο Σώμα. Να θυμίσουμε ότι ο όρκος είναι Ιερός και μάλιστα από την αρχαία Ελλάδα ήταν θεότητα που τιμωρούσε στα τάρταρα τους επίορκους.

Βάση του παραπάνω θα μιλήσουμε για τα γεγονότα που έγιναν την 20η Ιανουαρίου και όπως τα έζησα εγώ. Επειδή η κυρία Βασιλική Σαράφη εξιστόρησε αρκετά αυτά που είδε, και για να μην επαναλαμβάνομαι θα μιλήσω για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και την τακτική που χρησιμοποίησε.

Συμμετείχα στην πορεία με αρκετούς φίλους και συναδέρφους και 2 φίλους αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Βρισκόμουν στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από την Βουλή και ήμασταν ήρεμοι κρατώντας Ελληνικές Σημαίες. Άνευ αιτίας οι ΥΑΤ άρχισαν να πετούν δακρυγόνα. Είδαμε τότε ότι κάποιοι και όχι πάνω από 20 άτομα να είναι στα σκαλοπάτια του Άγνωστου Στρατιώτη. Όμως εδώ γεννιούνται 3 ερωτήματα :

  1. Αφού τα επεισόδια γίνονταν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη οι ”άνδρες” της ΥΑΤ γιατί έριχναν χημικά απέναντι σε απόσταση 150 – 200 μέτρων που βρισκόταν ο κόσμος που δεν προκαλούσε;
  2. Σε συνέχεια του παραπάνω γιατί έριχναν χημικά στην Βασιλίσσης Σοφίας που είναι 250 μέτρα μακριά; Μάλιστα έριξαν τόσα δακρυγόνα που η κυρία Σαράφη μου είπε ότι η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη δακρυγόνα μέχρι και την Ηρώδου του Αττικού.
  3. Την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη, στα πλαϊνά βρίσκονταν 4 διμοιρίες της ΥΑΤ δηλαδή περί τα 50 – 60 άτομα. Αυτοί γιατί δεν έκαναν μια υπερκέραση και να εγκλωβίσουν τους 15 – 20 ταραξίες στο μνημείο και να τους συλλάβουν. Τουναντίον έριχναν αβέρτα χημικά στον κόσμο που δεν έκανε τίποτε.

Η απάντηση ήταν γιατί δεν ήθελαν την πορεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος έφευγε συνεχώς λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Λίγο αργότερα με πήρε τηλέφωνο συμμαθητής μου που ερχόταν από Βόρεια Ελλάδα. Η αστυνομία τους έχει αποκλείσει στα διόδια. Οι αστυνομικοί φίλοι μου, μου επιβεβαιώνουν μετά από τηλέφωνα που έκαναν ότι περί τα δεκάδες λεωφορεία έχουν σταματήσει από την αστυνομία στις Αφίδνες και Κόρινθο. Γιατί; Σύμφωνα με πολλούς έφτασαν τα 600 λεωφορεία να έχουν σταματήσει. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 30.000 Έλληνες δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το Συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώσουν.

Λίγο αργότερα πάλι επεισόδια. Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης την αλητεία της ΥΑΤ θα παραθέσω τον παρακάτω χάρτη:

Είναι η πλατεία Συντάγματος όπου δεξιά είναι η Βασιλίσσης Αμαλίας και η Βουλή και αριστερά είναι η Φιλελλήνων που πάμε προς την Οδό Ερμού. Με μπλε είναι οι αστυνομικές δυνάμεις, με πράσινο τα όρια που βρίσκονταν οι διαδηλωτές, με κίτρινο η θέση μου και με κόκκινο οι ταραξίες.

Έτσι ξαφνικά 10 άτομα επιτέθηκαν σε διμοιρία της ΥΑΤ που βρισκόταν επι της Πανεπιστημίου δίπλα στη Μεγάλη Βρετάνια και έριξαν και 1 μολότοφ. Ακριβώς απέναντι βρίσκονταν 2 διμοιρίες της ΥΑΤ στην πύλη της Βουλής μπροστά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Βάση τακτικής μπορούσαν η διμοιρία της ΥΑΤ να τρέξει και να κάνει αποκοπή στην Καραγιώργη Σερβίας ενώ μια διμοιρία από τη Bουλή να τους αποκλείσει στην Αμαλίας. Θα τους είχαν συλλάβει. Όμως τι έπραξαν οι μπράβοι της ΥΑΤ;

Μπροστά μου έριξαν δεκάδες καπνογόνα πάνω στους διαδηλωτές που βρίσκονταν στα σημεία που επεσήμανα με πράσινο στο χάρτη. Βλέπετε ότι τα δακρυγόνα ΔΕΝ έπεσαν στους ταραξίες αλλά σε φιλήσυχους πολίτες.

Δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο με δεκάδες άτομα να τρέχουν να σωθούν ενώ μπροστά μου άτομα πήδηξε πάνω στο πανικό του από την Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στην είσοδο του Μετρό, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Εμείς προσπαθώντας να βοηθήσουμε όσους μπορούμε και να αποφύγουμε να ποδοπατηθεί ο κόσμος, όσο ήταν δυνατό, τρέξαμε στο σιντριβάνι. Μεταφέραμε άτομα σε λιπόθυμη και ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ανάμεσά τους παιδάκια, ηλικιωμένοι, γυναίκες. Εγώ δεν μπορώ να αναπνεύσω. Πονάνε τα πνευμόνια μου και το στόμα μου. Βήχω συνέχεια. Πέφτουν τώρα χημικά και στο σιντριβάνι και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν και την εξέδρα των ομιλητών. Πανικός. Με πατείς σε πατώ. Εμείς τρέχουμε να σωθούμε δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Βλέπω την κυρία Σαράφη και μαζί φεύγουμε προς την Μητροπόλεως κουβαλώντας άτομα σε ημι – λιπόθυμη και γέροντες. Νικής και Μητροπόλεως σταματάω και δέχομαι τις Α’ Βοήθειες από ένα συνάδερφο ενώ μια κοπέλα μου προσφέρει λίγο νερό. Τους ευχαριστώ και τους δύο και εύχομαι ο Θεός να τους το ανταποδώσει.

Συνεχίζουμε προς τη Μητροπόλεως και βλέπουμε στις κάθετες ασθενοφόρα να φεύγουν βολίδα από τη Καραγιώργη Σερβίας. Προσωπικά μέτρησα 5 ασθενοφόρα. Οι φίλοι μου οι αστυνομικοί βρίζουν «απαράδεκτη στάση», «δολοφόνοι» έλεγαν για τους «άνδρες» της ΥΑΤ.

Βάση τακτικής μπορώ να συνοψίσω τα εξής:

  • Η τακτική της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να διαλύσει τη συγκέντρωση με κάθε κόστος
  • Η επιθέσεις με χημικά προς τους διαδηλωτές έγινε βάση σχεδίου και με ανθρωποκτόνο πρόθεση αφού γνώρισαν ότι θα προκαλέσουν πανικό και θα υπήρχαν πολλά θύματα. Αυτή η πρακτική είναι παράνομη και επίσης απαγορεύεται από όλα τα εγχειρίδια καταστολής πλήθους
  • Οι επιθέσεις με χημικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και το Διεθνές Δίκαιο και λογίζεται ως ένοπλη επίθεση χημικού πολέμου.
  • Η δράση της ΥΑΤ ήταν σε άριστη συνεργασία με τους ταραξίες. Αυτό φάνηκε από τις δράσεις τους. Γιατί δεν περικύκλωσαν τους ταραξίες για να τους συλλάβουν όπως ορίζει το πρωτόκολλο; Γιατί έριχναν χημικά σε πολίτες που βρίσκονταν 200 – 300 μέτρα μακριά από τις συμπλοκές; Γιατί οι ταραξίες έδωσαν την δικαιολογία στην ΥΑΤ να επέμβει.

Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι οι υπηρετώντες στην ΥΑΤ είναι επίορκοι διότι βάση του όρκου τους δεν διαφύλαξαν την Δημοκρατία και το Σύνταγμα, δεν προστάτευσαν τον νομοταγή πολίτη, δεν εκπλήρωσαν τα αστυνομικά καθήκοντα να διαφυλάξουν την έννομη τάξη. Επίορκοι διότι με περισσό ζήλο επιτέθηκαν σε ανυπεράσπιστους και ειρηνικούς πολίτες. Διότι έχουν καταντήσει να ενεργούν σαν τα Sturmabteilung του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μένα τα στελέχη της ΥΑΤ δεν είναι άνδρες και πρέπει να τους αφαιρεθούν τα παντελόνια. Είναι “άνδρες” που πρέπει να τους αφαιρεθεί το εθνόσημο και το διακριτικό της Αστυνομίας, διότι αποτελούν ύβρη προς όλους τους αστυνομικούς ου ευσυνείδητα παλεύουν για τον πολίτη. Οι “άνδρες” της ΥΑΤ αποτελούν ύβρη προς τους νεκρούς αστυνομικούς που έπεσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία για να προστατεύσουν τον πολίτη. Αποτελούν ύβρη προς την δημοκρατία.

Μια λέξη τους αρμόζει : ΝΤΡΟΠΗ. Ας τους «χαίρονται» οι μανάδες τους. Θα τα βρουν από το Θεό αυτά.

Επίσης ντροπή στην ηγεσία πολιτική και φυσική της Αστυνομίας που δεν επιτρέπουν στον Έλληνα να διαδηλώσει, που υπονομεύουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, που επιτίθενται άνευ αιτίας στους πολίτες, που λένε ψέματα για το τι έγινε αλλά και για τον αριθμό των συμμετεχόντων, που υποτιμούν τον Έλληνα, που μας οδηγούν σε εμφύλιο πόλεμο. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Αν έχουν λίγη τσίπα να παραιτηθούν.

Πλέον είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη πορεία για την Μακεδονία θα υπάρξουν νεκροί. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι “άνδρες” της ΥΑΤ θα στρέψουν τα όπλα τους και θα βάλουν προς τον κόσμο.

Ελληνίδες – Έλληνες ΕΑΛΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο Αγώνας τώρα ξεκινά.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *