Τρίβει τα χέρια του ο Σουλτάνος

Οι εξελίξεις τρέχουν και δυστυχώς όχι με τον καλύτερο τρόπο στο παρασκήνιο το πολιτικό  και το σημερινό μου άρθρο δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το σάλο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτών στον Έβρο από Τούρκους και πως το γεγονός αυτό που θα μπορούσε να λήξει πολύ γρήγορα, έχει δοθεί τέτοια έκταση στο συγκεκριμένο συμβάν.

Για όσους δεν γνωρίζουν στις 28 Φεβρουαρίου ,στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν από τον Τουρκικό στρατό δύο Έλληνες Αξιωματικοί του Στρατού καθώς είχαν περάσει χωρίς να το καταλάβουν τα σύνορα , με αποτέλεσμα να έχουν μπει σε τουρκική περιοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως το θέμα λυνόταν με συνεννόηση των τοπικών διοικητών και οι στρατιώτες αφήνονταν να γυρίσουν στο στρατόπεδο τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως και λόγο της επιθετικής πολιτικής της γείτονας χώρας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σήμερα γίνει δίκη των στρατιωτών για παράνομη είσοδο στη χώρα της Τουρκίας αλλά πέρα από αυτή την δίκη που θα μπορούσε να έχει καθαρά χαρακτήρα απέλασης και να ήταν τυπική , πολλοί υποστηρίζουν πως είναι άλλη μια ευκαιρία προκειμένου ο Σουλτάνος να δείξει την πολιτική του είτε με τον να καθυστερήσει τις διαδικασίες χρονικά προκειμένου να παρατείνει την αγωνία και την ταλαιπωρία των στρατιωτών, για να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό ή στο ακόμη μεγαλύτερο άκρο να φτάσει στο σημείο να πει πως προκειμένου να μπορέσουν οι στρατιώτες μας να επιστρέψουν στο στρατόπεδο , θα πρέπει και εμείς να επιστρέψουμε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια καθαρός πολιτικός εκβιασμός και επίδειξη δύναμης αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Πραγματικά ελπίζω να μην φτάσουμε σε τέτοια αποτελέσματα αλλά τα πλεονεκτήματα στην πολιτική σκακιέρα αυτής της υπόθεσης βρίσκονται στην πλευρά του Σουλτάνου της Τουρκίας, που πιστεύω σίγουρα τρίβει τα χέρια του από ευχαρίστηση για να δείξει άλλη μια φορά την δύναμη του. Το θέμα είναι κατά πόσο θα επιλέξει μια ήπια πολιτική αντιμετώπιση για να ρίξει τους τόνους ή μια ακραία πολιτική απέναντι στην δική μας κλασσική και διπλωματική πολιτική που επιλέγει η κυβέρνηση μας. Ίδωμεν όπως μου αρέσει να λέω.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.