Πυρά πολιτικής δύναμης

      No Comments on Πυρά πολιτικής δύναμης

Νομίζω δεν έχει περάσει από κανέναν απαρατήρητο το γεγονός των ημερών, δηλαδή την πυραυλική επίθεση των Η.Π.Α., Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία,  με αφορμή την όπως ανέφεραν χρήση χημικών όπλων στην πόλη Ντούμα, κοντά στην Δαμασκό από το καθεστώς Άσαντ. Φαινομενικά το εν λόγω συμβάν παρουσιάζεται σαν μια πράξη της Δύσης  ώστε να σταματήσει την χημική επίθεση και θανάτωση όσων αντιστέκονται στον Άσαντ, όμως κακά τα ψέματα η ατζέντα των Δυτικών δεν αφορά μόνο τον “ευγενή” αυτό σκοπό.

Η Δύση έχει καταλάβει πως η πολιτικής της επιρροή έως τώρα έχει εξασθενήσει στο χώρο της Μέσης Ανατολής και στην Τουρκία, κάτι που είναι ξεκάθαρο πλέον και από την αγνόησή της Συρίας ως προς τον Ο.Η.Ε. για το θέμα της χρήσης χημικών όπλων, από την προμήθεια πλέον πολεμικού υλικού από την Ρωσία τόσο από τους Τούρκους και τόσο και από τους Σύριους και την απαξίωση της Ε.Ε. ανοιχτά από την Τουρκία. Ουσιαστικά οι παραπάνω χώρες έχουν βασιστεί πίσω από το “μανδύα” της ισχυρής Ρωσίας μην υπολογίζοντας πλέον την Δύση και χωρίς να φοβούνται μέχρι το πυραυλικό συμβάν κάποια επιθετική τάση από τους εκπροσώπους της.

Ουσιαστικά το πλήγμα αυτό ήταν μια πολιτική επίθεση, υπενθυμίζοντας στον “Ρωσικό” Συνασπισμό πως οι ηγέτες των ισχυρών δυνάμεων της Δύσης (Τράμπ, Μέι και Μακρόν) παραμένουν ισχυροί και πως καλά θα κάνουν οι Ρωσία και οι “Σύμμαχοι” της να μην ξεπερνούν τα όρια και την ανοχή τους. Ωστόσο δεν αποκλείω ποτέ ακόμη και την πολιτική συνεννόηση της Δύσης με την Ρωσία για την ουσιαστικά αποδυνάμωση των χωρών που την περιβάλλουν (καθώς σίγουρα τόσο ο Άσαντ όσο και ο Ερντογάν δεν συνιστούν αξιόπιστους συμμάχους).

Το τι ισχύει μένει να το δούμε στην συνέχεια ωστόσο για άλλη μια φορά μένω άναυδος και περίλυπος, καθώς στον βωμό της πολιτικής ισχύος και της επίδειξης δύναμης, δεν υπολογίζεται το σημαντικότερο πράγμα… η ανθρώπινη ζωή. Κρίμα!!!

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *