Πλεύση αλλαγής ή επανάληψης ;

Mε το 11 Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας να κλείνει η γενική αποτίμηση που προκύπτει και από την μεγάλη του προσέλευση αλλά και τους πύρινους λόγους των “γαλάζιων” βουλευτών αλλά κυρίως του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ,είναι πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βέβαιο για την επερχόμενη εκλογική του νίκη που όπως δηλώνει θα φέρει και τέλος στην άσχημη εμπειρία της επίσης μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. Με βασικό σύνθημα το : Αξίζουμε καλύτερα πολιτικά πιστεύω πέτυχε τον βασικό του σκοπό το εν λόγω συνέδριο δηλαδή να μεταδώσει στο κόσμο την πεποίθηση του καλύτερου αύριο για την χώρας μας, που θα μου επιτρέψετε να πω πως πράγματι το αξίζουμε… αλλά είναι εφικτό με την ίσως επερχόμενη αλλαγή σκυτάλης από την Ν.Δ.;

Δεν είναι απλά τα πράγματα όπως γνωρίζουμε στην πολιτική και σίγουρα η ελπίδα για μια τρομακτική αλλαγή στο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας (ακόμη και αν είναι… που είναι απαραίτητη) θα πρέπει να την αποβάλλουμε, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν αποφασίζει η πολιτική ηγεσία του τόπου μας ανεξάρτητα , αλλά θα μου επιτρέψετε να το πω ευγενικά , σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. ιδιαίτερα στα οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο πιστεύω λόγο της φύσεως της σαν κόμμα της Κέντρο – Δεξιάς, η Ν.Δ. έχει την δυνατότητα να κάνει κάποιες ρηξικέλευθες αλλαγές που άπτονται της ιδεολογίας της.

Μερικές από αυτές τις αλλαγές είναι: η ενδυνάμωση του τομέα των επενδύσεων με νομοσχέδια κυρίως οικονομικής φύσεως που θα επιτρέψουν στον επενδυτή να αποφασίσει να φέρει τα χρήματα του στην Ελλάδα (κυρίως με μείωση του φόρου των επιχειρήσεων) και η αξιολόγηση και διευθέτηση του δημοσίου τομέα που είναι κοινό μυστικό ότι χωλαίνει τόσο από αριθμητικές δυσαναλογίες σε προσωπικό (πολλές φορές υπερβολικά μεγάλο πολιτικό προσωπικό σε υπηρεσίες και έλλειψη στους τομείς της εκπαίδευσης και υγείας) όσο και από άτομα που κατέλαβαν θέσεις εργασίας λόγω πελατειακών – ψηφοθηρικών σχέσεων (ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως όταν ήταν Υπουργός ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. είχε ήδη ετοιμάσει ένα μεγάλο νομοσχέδιο αξιολόγησης το οποίο λόγω εναλλαγής κυβέρνησης δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ολοκληρωτικά).

Είναι οι παραπάνω, τομείς που μπορεί να γίνει αλλαγή το θέμα είναι , κατά πόσο έχει την θέληση ο πιθανός επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας να πάρει το πολιτικό κόστος αυτών την κινήσεων, να χάσει ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων σε προσεχείς εκλογές που θα θίγονται από αυτές τις αλλαγές (γιατί κακά τα ψέματα οι περισσότεροι ψηφίζουν καθαρά για το προσωπικό τους όφελος και όχι της κοινωνίας) και ίσως το βασικότερο κατά πόσο η ξένη πολιτική ηγεσία… θα τον αφήσει να πραγματοποιήσει αλλαγές ή θα επιμείνουν στην μέχρι τώρα πολιτική της λιτότητας που έχει εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό. Πραγματικά ελπίζω σε μια αλλαγή ανεξάρτητα το ποιος θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών παρά το αποτέλεσμα να φαίνεται σίγουρο…ωστόσο μην εκπλαγείτε αν συνεχίσουμε να έχουμε μια επανάληψη του ίδιου πολιτικού δράματος που επαναλαμβάνεται από το 2009. Ο καιρός θα δείξει.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *