Το τελευταίο δίμηνο γίναμε μάρτυρες του χάους που επικρατεί στην χώρα μας από την μη τήρηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Ένα χάος που διαιωνίζεται από συγκεκριμένες πολιτικές οντότητες και τάσεις, με αποτέλεσμα ο Έλληνας να νοιώθει ανασφαλής και ξένος στη χώρα του. Για του λόγου το αληθές παραθέτω τα εξής παραδείγματα:
Ας ξεκινήσουμε με το Πεδίο του Άρεως, ένα χώρο που θα χαρακτήριζα σαν γκέτο, που μετά από πολλά χρόνια τόσο ο Δήμος Αθηναίων όσο και το κράτος αποφάσισαν να κάνουν κάτι να σταματήσει το αίσχος που επικρατούσε. Έτσι η αστυνομία με επιχείρησή της απομάκρυνε περί τα 600 άτομα που πραγματοποιούσαν έκνομες πράξεις που αποτελούσαν φόβητρο για τους απλούς πολίτες. Η κατάσταση ήταν τόσο επικίνδυνη ώστε οι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας ζητούσαν αστυνομική προστασία για να μπουν στο Άλσος. Όμως η επιχείρηση όπως φαίνεται έγινε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου αφού όπως είπαμε κανείς δεν οδηγήθηκε στην φυλακή και μάλιστα επέστρεψαν οι ποινικοί πάλι πίσω στο Πεδίο του Άρεως μετά από λίγες μέρες. Τι κάνει για αυτό η πολιτεία και πως διασφαλίζει η κυβέρνηση και οι δημοτική αρχή την ασφάλεια των πολιτών;
Στις 23 Ιουλίου είχαμε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου 99 άτομα έχασαν την ζωή τους. Σύμφωνα με όλα τα πορίσματα σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα εκατοντάδες αυθαίρετα οικήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να εγκλωβιστούν. Τα αυθαίρετα τα έχουμε διότι οι ανεύθυνοι – «υπεύθυνοι» έκαναν τα στραβά μάτια και με το κατάλληλο «λάδωμα» σε πολεοδομία και δήμους ο καθένας νομιμοποιούσε το παράνομο κτίσμα. Αυθαίρετα που κόστισαν την ζωή σε τόσους ανθρώπους και που βλέπουμε τους υπεύθυνους να μένουν ατιμώρητοι.
Επίσης πριν λίγες βδομάδες ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε στου Φιλοπάππου για € 20 και ένα κινητό τηλέφωνο από 3 λαθρομετανάστες από Ιράκ και Πακιστάν. Λόγω της κατακραυγής του κόσμου άμεσα οι 3 εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν. Όμως γιατί αυτή η ανομία; Δεν μπορεί η αστυνομία ή μήπως δεν την αφήνουν; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους και έχει δοθεί σε παλαιότερο άρθρο μας (ανισόρροπη δικαιοσύνη). Η επιβεβαίωση όμως ήρθε από την ίδια την αστυνομία που μας ανακοίνωσε ότι οι 3 δολοφόνοι έχουν συλληφθεί 10 φορές στο παρελθόν για ληστεία!!!! Άρα ήταν σεσημασμένοι και παρόλα αυτά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με απόφαση της δικαιοσύνης. Έτσι ένας νέος άνθρωπος χάθηκε τόσο άδικα. Όμως κανείς δεν έχει λογοδοτήσει σαν ηθικός αυτουργός. Ντροπή μας!
Για τον Ρουβίκωνα θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δρουν ανοιχτά κάθε βδομάδα ανεξέλεγκτα χωρίς να υπολογίζουν την δικαιοσύνη. Φυσικά η πολιτεία και η δικαιοσύνη δεν επιθυμούν να λάβουν δράση παρόλο που ο Ρουβίκωνας έχει τα ονόματα της διοίκησής του αναρτημένα στο διαδίκτυο. Αλλά όπως λένε οι βουλευτές της κυβέρνησης ο Ρουβίκωνας «κάνει μια διαμαρτυρία», είναι «κοινωνικά ανήσυχοι», είναι «δικά μας παιδιά» και για άλλη μια φορά φαίνεται πως στην Ελλάδα δίπλα στον όρο “αριστερός ” υπάρχει ο όρος αθώος.
Οι ευθύνες της δικαιοσύνης είναι τεράστιες. Θα μου πείτε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι στο θέμα δικαιοσύνης. Κάνετε λάθος. Το 1996 ο Ρούντυ Τζουλιάνι σαν Δήμαρχος της Νέας Υόρκης (όπου επικρατούσε το χάος της ανομίας και της εγκληματικότητας) απέλυσε το σύνολο σχεδόν των δικαστών λόγω παράβασης καθήκοντος. Με νέους δικαστές και εισαγγελείς κατάφερε να μειώσει την εγκληματικότητα κατά 73% μόνο το πρώτο χρόνο και τώρα η Νέα Υόρκη είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές των ΗΠΑ. Αλλά οι ΗΠΑ είναι οργανωμένο κράτος.
Σε λίγο καιρό θα έχουμε εκλογές και ενδεχομένως πιο γρήγορα από όσο ονειρεύονται στην κυβέρνηση. Πρέπει εμείς οι πολίτες να απαιτήσουμε την ασφάλειά μας και την επιβουλή του νόμου αν θέλουμε να ζούμε σε ένα Κράτος Δικαίου και Ασφάλειας.
Έτσι πρέπει να ζητήσουμε την εφαρμογή των νόμων και την τήρηση του Συντάγματος. Αυτό θα γίνει με την ψήφιση ενός ατόμου, ηγέτη που θα σπάσει τα κακώς κείμενα που μας κρατούν δέσμιους τόσα χρόνια και μας έχουν προξενήσει τόσα προβλήματα. Πρέπει σαν ψηφοφόροι να απαιτήσουμε την ασφάλειά μας και να μην κάνουμε πίσω. Μόνο τότε θα γίνουν αλλαγές που θα φέρουν την τάξη και την ηρεμία στην χώρα μας.
Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης