Μαθηματικός Μονόδρομος

      No Comments on Μαθηματικός Μονόδρομος

Ποτέ δεν μπορείς σε ένα ζήτημα, ιδιαίτερα σε ένα φλέγον πολιτικό ζήτημα να θεωρήσεις πως 100% θα επέλθει ένα αποτέλεσμα. Έτσι, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες που έδινε ο περισσότερος κόσμος (συμπεριλαμβανομένου και εμού) για την μη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της Π.Γ.Δ.Μ. (θα μου επιτρέψετε να μην χρησιμοποιήσω την νέα ονομασία της), ο Ζάεφ κατάφερε να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνταν και πλέον και μαθηματικά δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πιθανοτήτων για την επόμενη μέρα, αλλά ένας “μαθηματικός” μονόδρομος για την χώρα μας.

Γιατί αυτό;  Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, η όλη έκβαση της Συμφωνίας θα κρινόταν στην Βουλή των “γειτόνων”, καθώς η κυβέρνηση μας έχει πλέον δεσμευτεί και με την πρόσκληση που απέστειλε στο ΝΑΤΟ αλλά και προς τις δηλώσεις στην Ε.Ε.. Οι “πατριωτικές” κραυγές του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, περί αποχώρησης από την κυβέρνηση δεν αποτελούν παρά στάχτη στα μάτια του Έλληνα πολίτη, αφού και με πτώση της κυβέρνησης, τα δεδομένα δεν αλλάζουν αφού η Συμφωνία αφορούσε μόνο αλλαγές από την πλευρά των Σκοπίων, οι οποίες πραγματοποιούνται και έτσι το περίφημο “πατριωτικό” αφήγημα για μη κύρωση της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά δεν έχει καμία υπόσταση.

Επίσης τα λόγια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνιστούν μόνο ένα προεκλογικό “άσμα” καθώς ο κ.Μητσοτάκης γνωρίζει καλά πως ολόκληρη η Ενωμένη Ευρώπη είναι υπέρ της εν λόγω καταλήξεως στο ονοματολογικό των Σκοπίων. Η θέση του περί ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν έχει σύμμαχο και αντίθετα προκαλεί τον αρνητισμό και την δυσαρέσκεια ακόμη και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος που ανήκει η Ν.Δ. και αποτελεί την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έτσι πολιτικά η Ελλάδα έχει δύο εναλλακτικές οι οποίες αφορούν καθαρά μόνο το προφίλ της στους εταίρους μας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μία να είναι η ρεαλιστική. Είτε να παραμείνει βουβή και έτσι πλέον να “καλωσορίσουμε” την “Βόρεια Μακεδονία” στους κόλπους του Δυτικού Κόσμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ακόμη και πιθανή νέα συνταγματική αναθεώρηση στο μέλλον από πλευράς των γειτόνων μας), είτε να ακολουθήσει το δρόμο της ακύρωσης της Συμφωνίας που πλέον δεν θα έχει αντίπαλο μόνο τα μικρά Σκόπια… αλλά όλη την Ευρώπη. Λυπάμαι που θα το πω αλλά: “O κύβος ερρίφθη ”

Bάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *