Ιστορική Αναγνώριση ή Κωμικό Γεγονός

Με τις ειδήσεις την τελευταία βδομάδα να μας  “πολιορκούν” για το γνωστό θέμα με τους Έλληνες στρατιωτικούς , και τον Τούρκο Πρόεδρο να έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις δηλώσεις του , αποφάσισα να ελαφρύνω λίγο το κλίμα , με μια πολιτική πράξη που δεν ξέρω πως θα είναι ταιριαστό να την χαρακτηρίσω. Ο λόγος για την πρωτοβουλία και την πράξη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης να απονείμει στην ηρωίδα της Επανάστασης του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα τον βαθμό του …υποναυάρχου.!!!

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την εν λόγω πράξη σαν ένα φόρο τιμής , έστω και 193 χρόνια μετά τον θάνατο, της μεγάλης αγωνίστριας  που έδωσε όλη της την περιουσία και την προσωπική της παρουσία για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας από τον Τουρκικό ζυγό, οπότε το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία είναι μια επίσημη αναγνώριση.

Ωστόσο από την άλλη θεωρώ πως ίσως είναι μια κωμική πολιτική κίνηση… καθώς σε μια περίοδος έντονης πολιτικής κρίσης με την γείτονα χώρα , με το κλίμα να είναι βαρύ και εντός της χώρας λόγο της οικονομικής ασφυξίας που υφίσταται ακόμη, η εν λόγω πράξη περνάει από αδιάφορη έως και κωμική καθώς πραγματικά το χρονικό σημείο της εν λόγω πράξης είναι το λιγότερο άστοχο.

Το δίλημμα μου λοιπόν είναι έντονο, καθώς αλίμονο η αναγνώριση ενός ήρωα που προσέφερε τόσα πολλά δεν είναι ποτέ εσφαλμένη (παρόλο που ένας βαθμός του υποναυάρχου, ωχριά μπροστά στο μεγαλείο της Μπουμπουλίνας) ωστόσο ίσως θα ήταν προτιμότερο…τέτοιες κινήσεις να γίνονται στο σωστό χρόνο, και όχι να λαμβάνονται από το κόσμο …σαν κάτι το αστείο.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *