Ιορδάνης για τα Σκόπια;

      No Comments on Ιορδάνης για τα Σκόπια;

Καλή Χρονιά σε όλους εύχομαι , παρά το γεγονός πως είναι η πρώτη βδομάδα του 2018 οι εξελίξεις τρέχουν στην πολιτική σκηνή για το μείζον θέμα της ονομασίας της γείτονας χώρας των Σκοπίων. Μια πολύ σύνθετη πολιτική κατάσταση , που ενώ θα έπρεπε να αποτελεί ένα ζήτημα με κοινή γραμμή από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας , υπάρχουν διαφοροποιήσεις που μόνο καλό δεν κάνουν στην εν λόγω κατάσταση.

Η όλη επανέναρξη του εν λόγω ζητήματος έγινε προ ολίγων ημερών στην Βρυξέλλες , με τις συμπλεκόμενες πλευρές να δηλώνουν ότι το θέμα πρέπει να λυθεί εντός του έτους. Τον όλο συντονισμό έχει αναλάβει ο εκπρόσωπος του Ο.Η.Ε. , Μάθιου Νίμιτς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή που θα λύσει τον Γόρδιο Δεσμό που επικρατεί τα τελευταία 25 χρόνια, ωστόσο ήδη η πρόταση του για ονομασία των Σκοπίων σε “Βόρεια Μακεδονία ” δεν αποτελεί και την καλύτερη αρχή κατά την γνώμη μου.

Εντός Ελλάδος παρατηρούμε από τον κάθε πολιτικό φορέα διαφορετικές απόψεις ακόμη και στο εσωτερικό τους , με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διαφωνία εντός των συγκυβερνώντων ΑΝ.ΕΛ., με τον πρόεδρο τους και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να μιλά για την σημαντικότητα του ζητήματος και την μη υπαναχώρηση της κυβερνητικής γραμμής από τη εύρεση σύνθετης ονομασίας ,με μη χρήση του όρου “Μακεδονία”  ενώ ο βουλευτής του κ. Ζουράρις μιλά για όχι και τόσο σημαντικό το εν λόγω ζήτημα. Ωστόσο σε αυτό που πιστεύω πως πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές εντός χώρα και χαίρομαι που έστω φαίνεται να υπάρχει η εν λόγω βούληση από τους περισσότερους  , είναι μια κοινή γραμμή που θα διασφαλίζει την Εθνική μας κυριαρχία και δεν θα δημιουργήσει γεωστρατηγικά θέματα στο μέλλον.

Δεν αποτελεί θέμα μικροπολιτικής και εθνικισμού όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν το εν λόγω αδιέξοδο που υφίσταται, αλλά θέμα ιστορικότητας και διατήρησης των Εθνικών γαιών μας που μια λανθασμένη πολιτική απόφαση μπορεί να έχει τρομερά αποτελέσματα. Γιατί αλίμονο πρέπει να έχουμε την πολιτική βούληση να λύνουμε όλα τα προβλήματα, και στην πολιτική η διαπραγμάτευση είναι θεμιτή όπως και οι διαφορετικές απόψεις, αλλά σε κάποια θέματα η γραμμή είναι αδιαπραγμάτευτη και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω να πω ένα μόνο πράγμα: H Μακεδονία υφίσταται ήδη , αποτελεί μέρος της Ελληνικής Επικράτειας  και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο μέρος με αυτό το όνομα.

Bάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *