Η άλλη όψη του Ανασχηματισμού

Παραμένοντας στο κλίμα του ανασχηματισμού που πραγματοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την σύνθεση της νέας “μεταμνημονιακής” κυβέρνησης. Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε μια κυβέρνηση , με όλους τους υπεύθυνους αναφορικά με την πρόσφατη καταστροφή στο Μάτι να απομακρύνονται εν μία νυκτί (Σκουρλέτης, Κουρουμπλής, Τόσκας) και να μπαίνουν άτομα στην κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν όσο δυνατόν περισσότερο ψηλά την ήδη κατακρεουργημένη “δεξαμενή” των ψήφων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αν το δούμε ακόμη πιο αναλυτικά, είναι ακόμη πιο ξεκάθαρη η ψηφοθηρική εικόνα της νέας κυβέρνησης πρώτα πρώτα από τους αριθμούς της. Ενώ είναι ξεκάθαρο τόσα χρόνια πως τα μεγάλα υπουργικά σχήματα δεν είναι λειτουργικά (κάτι που κατηγορούσε έντονα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης η νυν κυβέρνηση) και κάτι που δεν συναντάτε στον υπόλοιπο κόσμο (Καναδάς : 12 μέλη υπουργικού συμβουλίου, Ισπανία: 15 μέλη υπουργικού συμβουλίου), μετά τον ανασχηματισμό το υπουργικό συμβούλιο αριθμεί τον “μικρό” και “ευέλικτο” αριθμό των 53 υπουργών και υφυπουργών. Ένας αριθμός ικανός να μας δείξει την τάση για εμφάνιση περισσότερων ατόμων και άρα συλλογή των ψήφων που επηρεάζουν.

Όσον αφορά την επιλογή των προσώπων αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις της Κεντροαριστεράς (ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κρεμαστινός μίλησε για την ανάγκη  οι ηγεσίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Κινήματος Αλλαγής να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας) είναι ξεκάθαρο το άνοιγμα στο Κέντρο και τον “Σοσιαλισμό” (μην ξεχνάμε πως τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου oι κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου, Μπόλαρης, Ζορμπά και Τελιγιορίδου). Έτσι η κυβέρνηση εγκαταλείπει το περίφημο αφήγημα της “αριστεράς” (δεν νομίζω άλλωστε πως πλέον το πιστεύουν ακόμη και πιο σκληροπυρινικοί υποστηρικτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α).

Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σχολιάσω την ειδικότητα των ατόμων που επιλέχθηκαν για τις Υπουργικές Θέσεις (οι περισσότεροι δεν έχουν καμία επαγγελματική σχέση με το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβαν), απλά θα κλείσω με την σκέψη πως είναι τόσο θλιβερό να βλέπεις ακόμη και πριν το τέλος της θητείας της μια κυβέρνηση που πρέσβευε κάτι το νέο (έτσι έλεγε τουλάχιστον) να είναι τόσο παλαιοκομματική. Πραγματικά κρίμα.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *