Ζητείται «Ελπίς»

Ζητείται «Ελπίς»

      No Comments on Ζητείται «Ελπίς»

Είναι άκρως ειρωνικό το όνομα που επέλεξαν για την πιο έντονη χιονόπτωση που έχουμε βιώσει στην Ελλάδα. Σε μηδαμινό χρόνο το Λεκανοπέδιο της Αττικής έγινε μια επικίνδυνη χιονοπαγίδα αποκλεισμού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Μέχρι το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου όλη η Αθήνα και τα προάστια της είχαν αποκλειστεί, χωρίς ούτε τις κύριες αρτηρίες όπως η Λεωφόρος Μεσογείων,η Κατεχάκη αλλά και η Αττική οδός να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές.  Ποιος όμως φέρει την ευθύνη; Είναι ένα ερώτημα με τόσες παγίδες και σίγουρα δεν είναι απλή η απάντηση.

Προφανώς η πολιτεία δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, φάνηκε άλλωστε στο γεγονός της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού που παρότι έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν ήταν αρκετό για να γλυτώσουμε: τις διακοπές ρεύματος, το κλείσιμο των δρόμων και το μεγάλο φιάσκο της Αττικής οδού. Το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς εδώ και μέρες υπήρχε η προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου ήταν δεν μας διευκρινίσαν το μέγεθος της κακοκαιρίας.

Σαφέστατα ούτε η ασταμάτητη επίθεση της αντιπολίτευσης, απέναντι σε ένα τέτοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο καθώς και στην ταλαιπωρία των πολιτών έχει λογική την ώρα αυτή. Είναι ακραία ψηφοθηρία όταν όλοι γνωρίζουμε πως κανένας δεν έχει την άμεση σωστή λύση σε κάτι τέτοιο, και αν την είχε γιατί δεν την πρότεινε τότε;

Οι ευθύνες είναι πολλές και πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους ευθύνοντες, ωστόσο είναι απαραίτητο και πέρα από αυτές (παραιτήθηκε ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικής Οδού) να είμαστε προετοιμασμένοι καλύτερα για την επόμενη δυσκολία και όχι να πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Βάλλας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *