Εξυγίανση ή άλλη μια Ανάπαυλα?

Νομίζω όλη η κοινή γνώμη την τελευταία βδομάδα έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το περιστατικό της περασμένης Κυριακής, τον αγώνα ποδοσφαίρου του Π.Α.Ο.Κ. και της Α.Ε.Κ. που το στιγμιότυπο που κυριάρχησε δεν ήταν κάποια ωραία φάση κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά η εισβολή του Προέδρου του Π.Α.Ο.Κ. Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.

Η απάντηση της πολιτείας ήταν ορθά άμεση, με την εκκίνηση των διαδικασιών για την προσαγωγή στην δικαιοσύνη των υπεύθυνων αυτού του περιστατικού και επίσης με την διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να γίνει αυτή η περίφημη εξυγίανση στο ποδόσφαιρο στον Ελληνικό Χώρο. Ωστόσο θα μου επιτρέψετε να πω πως τα λόγια του Υφυπουργού Αθλητισμού, πως η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και πως  αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα θα γίνει ακόμη και Grexit (απαγόρευση συμμετοχής των ποδοσφαιρικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις) μάλλον είναι άλλο ένα πολιτικό καθησυχαστικό μήνυμα.

Και αυτό γιατί ήδη μιλάμε για μέτρα που ξέρει καλά η πολιτική ηγεσία πως ακόμη και να ληφθούν προσωρινά δεν πρόκειται να διαρκέσουν όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Επίσης ας μην γελιόμαστε το ποδοσφαιρικό κοινό στην Ελλάδα αποτελεί μια δεξαμενή ψήφων που δεν θες να έχεις δυσαρεστημένη και καθώς το κύριο μέλημα είναι η ψηφοθηρία δυστυχώς δεν προβλέπεται μια μακρά διακοπή ή και αναβολή του πρωταθλήματος.

Κακά τα ψέματα αν θες να κάνεις μια πραγματική εξυγίανση σε έναν οποιονδήποτε χώρο θα πρέπει να πάρεις ακραία και ρηξικέλευθα μέτρα, με μεγάλο πολιτικό κόστος που ωστόσο θα σου φέρει αποτελέσματα και στο τέλος της ημέρας θα λένε ότι έκανες μια σωστή πολιτική κίνηση. Θα υπενθυμίσω πως το Αγγλικό Ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο και το καλύτερο σε θέμα οπαδών και συμπεριφοράς γιατί πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα από μια πολιτικό που δεν φοβήθηκε να πάρει το κόστος… μια Σιδηρά Κυρία που με τις πράξεις τις δεν επέτρεψε να μπαίνουν όπλα στο γήπεδα.  Η δική μας ηγεσία έχει όμως αυτό το θάρρος;

Bάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης  

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *