Αλλαγή Φύλου ή Αλλαγή Ψήφου

      No Comments on Αλλαγή Φύλου ή Αλλαγή Ψήφου

Προφανώς ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου σας προϊδεάζει για το περιεχόμενο του , αλλά ίσως και να σας μπερδεύει το γεγονός πως συνδυάζεται το επίμαχο νομοσχέδιο που πέρασε προ ημερών (σχετικά με την νομιμοποίηση της αλλαγής φύλου από το 15 ηλιακό έτος αν επιθυμεί κάποιος) με την εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα την πρόθεση ψήφου ;  Εδώ έρχομαι να σας πω πως κάθε πολιτική κίνηση έχει το λόγο της για να πραγματοποιηθεί και δεν γίνεται μόνο από ιδεολογία. Θα μου πείτε δεν είναι πιθανό το εν λόγω όπως και άλλα νομοσχέδια να έγινε μόνο και μόνο για αυτό που αντιπροσωπεύει; Όχι πάντα κρύβεται και κάτι άλλο και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ποιοί είναι όμως οι “κρυφοί” λόγοι που ώθησαν σε αυτό το νομοσχέδιο ;

Πρώτον ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Με την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της χώρας να είναι πρό των πυλών και τα προαπαιτούμενα να έχουν ήδη μπει στο τραπέζι , τι καλύτερο από το να στρέψεις αλλού το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να περάσεις με το λιγότερο πολιτικό κόστος τα επώδυνα μέτρα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν;Για αυτό προωθείς και με έντονους τόνους και πομπώδες ύφος την σημαντικότητα του εν λόγω νομοσχεδίου για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του κόσμου και να μην διερωτάται το τι γίνεται στο φλέγον θέμα των οικονομικών της χώρας.

Δεύτερον η πρόσβαση σε μια δεξαμενή ψήφων που είναι ανέπαφη μέχρι τώρα. Τα άτομα που ενδιαφέρει το εν λόγω νομοσχέδιο μέχρι στιγμής δεν είχαν κάποιο σημαντικό ερέθισμα στο να επιλέξουν σίγουρα κάποιο πολιτικό κόμμα ώστε να ψηφίσουν καθώς γενικότερα υπάρχει ένα ταμπού προς τα εν λόγω άτομα, το μόνο ίσως που να ήταν ξεκάθαρο είναι πως δεν θα ψήφιζαν ένα συντηρητικό κόμμα ή κάποιο κόμμα που τους εναντιονόταν. Τώρα έχουν μεγάλο έναυσμα να στραφούν και να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καθώς πλέον αποτελεί το κόμμα που έρχεται κόντρα στο μέχρι τώρα κατεστημένο.

Τρίτον οι ψήφοι αυτοί μπορεί να αποτελέσουν και τους νικητήριους ψήφους για τον νυν κυβερνών κόμμα . Εδώ θα σταθώ πως αν ελπίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε εκλογική νίκη το 2019 το κάνει μόνο επειδή ελπίζει να πάρει την πολυπόθητη ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας , που θα τον οδηγήσει στην πολιτική ανάκαμψη του μετά την κάθοδο του από το 3ο μνημόνιο της χώρας. Ακόμη και αυτή βέβαια η περίπτωση δεν του εξασφαλίζει την νίκη στις επερχόμενες εκλογές, οπότε μπορεί αυτή η νέα πηγή ψήφων να δώσει το πολυπόθητο ποσοστό ώστε να ξανακερδίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας θα πω πως δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο στο πολιτικό στήβο της χώρας μας αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου, ανεξάρτητα αν είναι καλό η κακό το εν λόγω νομοσχέδιο ( άλλωστε σχολιάζω την πολιτική ουσία του εκάστοτε νόμοσχεδίου και όχι την άποψη πάνω σε αυτό). Αλλά καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι και να ψάχνουμε με την σκέψη μας το τι ίσως να κρύβεται πίσω από κάθε πολιτική απόφαση.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *