Ένα συλλαλητήριο… πολλές απόψεις

Η Θεσσαλονίκη έδειξε την δυναμική της και το αίσθημα της στο κρίσιμο θέμα των Σκοπίων, με το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε να προσελκύει μεγάλο πλήθος κόσμου, αλλά και πλήθος απόψεων από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας. Το σκηνικό επανέρχεται αυτή την φορά στην πρωτεύουσα με την πολιτική ηγεσία σε αυτό το ζήτημα να έχει πάρει διάφορες στάσεις δείχνοντας πως η πολιτική ατζέντα ακόμη και σε αυτό το κρίσιμο θέμα οδηγεί τα νήματα.

Συγκεκριμένα από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κυβέρνησης κρατείται μια ουδέτερη στάση χωρίς ούτε να υποστηρίζει ούτε να αποδοκιμάζει το συλλαλητήριο της Αθήνας , προκειμένου και να μην προκαλέσει περισσότερο ένταση με την γείτονα χώρα, αλλά και να μην πάει κόντρα στο αίσθημα της κοινωνίας. Ωστόσο είδαμε και δηλώσεις όπως του κ. Δρίτσα  που παρουσιάζουν μια αντίθεση στο συλλαλητήριο καθώς ανέφερε πως: «Στα συλλαλητήρια εκφράζεται ένα πατριωτικό συναίσθημα γενικά και αφηρημένα μαζί με σκοπιμότητες, μισαλλοδοξίες και εθνικισμούς» και εδώ αναρωτιέμαι από πότε το πατριωτικό αίσθημα είναι εθνικισμός;

Στην άλλη πλευρά η Ν.Δ στο μεγαλύτερο της κομμάτι (Δένδιας, Μπακογιάννη δήλωσαν δεν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο) δείχνει να παρέχει πλήρη κάλυψη της προς το συλλαλητήριο και προσπαθεί να του δώσει αντικυβερνητική νότα, έξυπνα πολιτικά αλλά λανθασμένα ηθικά καθώς δεν πρόκειται για ένα συλλαλητήριο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει πολιτικά όσο για ένα συλλαλητήριο που εκφράζει το εθνικό αίσθημα.

Όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, το έτερο κυβερνών κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. στηρίζει ανοιχτά το συλλαλητήριο που αλίμονο θα ήταν κάτι το παράδοξο να μην το κάνει, όπως και η Χρυσή Αυγή ενώ στον αντίποδα σαφείς αποστάσεις από το συλλαλητήριο έχει πάρει όπως φαίνεται το Κίνημα Αλλαγής.

Πραγματικά ελπίζω να κυλίσει ήσυχα και χωρίς εντάσεις το εν λόγω συλλαλητήριο, προκειμένου να μην γίνει βορά για τον εκάστοτε πολιτικό, αλλά πάνω από όλα να καταλάβει η πολιτική ηγεσία πως κάποια πράγματα δεν γίνονται με πολιτικό χρώμα… αλλά με την ψυχή του ανθρώπου ως γνώμονα.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *