Φαγητό για τους ανθρώπους που πεινάνε!

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για την Γαλλία όπου τα τελευταία χρόνια τα σουπερμάρκετ της έχουν αποκτήσει την ανθρώπινη συνείδηση και τα απούλητα φαγητά αντί να πετιούνται δίνονται σε οργανώσεις που φροντίζουν άστεγους και ανθρώπους που πεινάνε.

Φέτος, η Γαλλική κυβέρνηση πήγε αυτό το «πείραμα» ένα βήμα παρακάτω και το επέβαλλε δια νόμου. Σε περίπτωση ανυπακοής το πρόστιμό είναι αρκετά μεγάλο. Προσωπικά επαινώ αυτήν την πράξη και μακάρι να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα γιατί τότε θα μπορούσε να εξασφαλιστεί φαγητό για ένα μεγάλο ποσοστό των αστέγων.

Οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι που τρέχουμε για τον άλλον και γι’ αυτό η φιλανθρωπία είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Γι’ αυτό το λόγο είμαι σίγουρη ότι εμείς δεν θα αντιδράσουμε, μάλλον θα επαινέσουμε μια τέτοια ενέργεια,  μιας και θέλουμε να βοηθάμε εκ φύσεως.

Μια ωραία ιδέα θα ήταν η συνεργασία των σουπερμάρκετ με την οργάνωση «Μπορούμε», και ακόμη πιο ωραίο θα ήταν να εφαρμοστεί χωρίς νόμο. Το «Μπορούμε» είναι μία οργάνωση που συλλέγει φαγητό για τους άστεγούς. Πολλές αλυσίδες αρτοποιών τους δίνουν κάθε βράδυ το ψωμί της ημέρας που διαφορετικά θα πέταγαν. Επίσης αν κάνετε μεγάλο τραπέζι ή ένα event (γάμο κτλ) θα μπορούσατε το φαγητό που θα περισσέψει να το δώσετε εκεί.

Το «Μπορούμε» φαίνεται να είναι ένας σοβαρός οργανισμός που πραγματικά νοιάζεται για τους αστέγους και τους ανθρώπους που δεν έχουν γενικότερα να φάνε. Μακάρι τα σουπερμάρκετ να ενστερνιστούν την ιδεολογία των Γάλλων. Πολλοί άνθρωποι θα επωφεληθούν!

Πέρα από τα σουπερμάρκετ όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε! Ας το κάνουμε λοιπόν!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *