Το Δικό μας Σινέμα: Η καλοκαιρινή μας θεατρική πρόταση

Χθες ήταν η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Το δικό μας Σινεμά» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο Θέατρο Άλσος στην Κυψέλη. Πρωταγωνιστές είναι ο μεγάλος ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, η Δέσποινα Βανδή, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Ελένη Γερασιμίδου, η Κατερίνα Λέχου και ο Μέμος Μπεγνής.

Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, το έργο είναι αφιερωμένο στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο. Κάτι που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι βασικά είναι ένα αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο και στη Φίνος Φιλμ που έβγαλε τις περισσότερες ταινίες τις οποίες απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα σιγοτραγουδώντας τα τραγούδια τους.

Η παράσταση ήταν με μία λέξη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ. Κρατάει 3 ώρες οι οποίες περνάνε χωρίς να το καταλάβεις. Σε αυτή την παράσταση δε μπορείς να μην συγκινηθείς με τις μνήμες που σου φέρνουνε τα τραγούδια και η αναφορά σε ατάκες ταινιών, και τη ζωή των ηθοποιών και του Φίνου.

Δε μπορείς να μην παραδεχθείς τη Δέσποινα που τραγουδάει δύσκολα τραγούδια με επιτυχία όπως και τον Μέμο όσο και να τους έχεις ήδη απολαύσει σε προηγούμενα μιούζικαλ. Προσωπική ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Τον είχα ξαναδεί στο θέατρο και ήξερα ότι είναι υπέροχος ηθοποιός. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι τραγουδάει τόσο καλά.

Όλοι οι ηθοποιοί παίξανε επάξια τιμώντας τον παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο. Συγκίνηση και αμέτρητα χειροκροτήματα έφερε η στιγμή που παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες όλων των ηθοποιών που έχουν παίξει στις ταινίες της Φίνος Φίλμ.

Τέλος κάτι που προσωπικά με συγκίνησε ιδιαίτερα είναι ότι στην αυλαία τελευταίοι δε βγαίνουν ο Σπύρος Παπαδόπουλος ή / και η Δέσποινα Βανδή, όπως πολλοί πιθανώς περίμεναν, αλλά ο Γιώργος Κωνσταντίνου συνοδευόμενος από την Πηνελόπη Πιτσιούλη και την Ελένη Γερασιμίδου. Ένιωσα ότι με αυτό το τρόπο οι σκηνοθέτες τιμούν έναν υπέροχο ηθοποιό, εκπρόσωπο της μεγάλης εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου.

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *