Απολύοντας… Αριστερά!

      No Comments on Απολύοντας… Αριστερά!

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε  ότι τρεις εργαζόμενοι του σταθμού «Στο Κόκκινο 105.5 FM» απολύθηκαν επειδή, λένε, είχανε πάει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παραπονεθούν που δεν πληρώνονται.

Καταρχάς, νόμιζα ότι  ο κάθε υπάλληλος έχει δικαίωμα να παραπονεθεί για τα εργασιακά του δικαιώματα. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι, αν πράγματι εκείνοι οι υπάλληλοι απολύθηκαν διότι πήγαν στο Σώμα Εργασίας. Εάν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τους προστατεύει; Ή ο κάθε διευθυντής έχει το δικαίωμα να απολύσει τον υπάλληλο του για τιμωρία και εκφοβισμό των συναδέλφων του;

Σημειωτέον σε αυτήν την υπόθεση υπάρχουν 2 γεγονότα που πραγματικά είναι παράξενα και τα βλέπω με κάποια ειρωνεία. Το πρώτο είναι το logo του συγκεκριμένου σταθμού, το οποίο είναι «το ραδιόφωνο που… ακούει!», με θαυμαστικό κιόλας για να τονίσει το πόσο αντιπροσωπεύει τον σταθμό. Με βάση το παραπάνω γεγονός, και το γεγονός ότι υπάλληλοι έχουν παραπονεθεί για την απόλυση των συναδέλφων τους, μάλλον το logo δεν είναι πλήρες. Ίσως θα έπρεπε να είναι: το ραδιόφωνο που ακούει, αλλά δεν πληρώνει και απολύει.

Το δεύτερο γεγονός είναι ότι ο συγκεκριμένος σταθμός είναι υποστηρικτής της αριστεράς. Τόσο καιρό νόμιζα ότι η Αριστερά υποστηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και είναι υπέρ της ισότητας και της δικαιοσύνης. Αλλά από ότι φαίνεται για ακόμη μια φορά στην αριστερά, άλλα τα πιστεύω που προβάλλουν και άλλα αυτά που κάνουν.

Τέλος, ίσως οι κύριοι του ραδιοφώνου θα πρέπει να μάθουν καλύτερα τι εστί Αριστερά. Συμφωνώ δεν συμφωνώ με την αριστερή ιδεολογία, σέβομαι οποιονδήποτε πιστεύει σε κάτι και το υποστηρίζει. Αλλά αν είναι μόνο λόγια και οι πράξεις του τον διαψεύδουν, τι να το κάνω; Όσον αφορά τους υπαλλήλους που απολύθηκαν,  αν είχανε δίκιο θα φανεί στο μέλλον… απλά σίγουρα είναι ύποπτο ότι αφού πήγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας… απολύθηκαν! Δυστυχώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά, όπως λέει και ο πολιτικός μας συντάκτης, είδωμεν!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *