Αγαπητοί βλάκεεεε… συνομωσιολόγοι

Οι θεωρίες συνομωσίας είναι ίσως στη Φύση του ανθρώπου. Πάντα, σε ότι και αν συμβαίνει, όλοι προσπαθούμε να δούμε τι υπάρχει πίσω από το φαίνεσθαι. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, άλλωστε πολλά που κάποτε ήταν Μυστήρια στη Φύση έχουν εξηγηθεί από ανθρώπους που θέλανε να μάθουνε παραπάνω και δεν δέχονταν ότι τον κεραυνό τον στέλνει ο Δίας όταν έχει νεύρα.

Επίσης πάντα υπάρχουν και οι άνθρωποι που ακόμα και όταν κάτι είναι σχετικά ξεκάθαρο, πιστεύουν ότι κάτι κρύβεται από πίσω. Και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν είσαι πράκτορας σε υπηρεσία πληροφοριών, είναι χρήσιμο να είσαι καχύποπτος στα πάντα.

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που βρίσκουν και (το χειρότερο) πιστεύουν ακράδαντα ιστορίες τραβηγμένες περισσότερο και από τα μαλλιά του πνιγμένου. Και δεν ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, που έχουν υποψίες και το ψάχνουν για να δουν αν ισχύει. Δώσε τους μια χαζή θεωρία συνομωσίας, όσο πιο χαζή, τόσο καλύτερα, και αυτοί θα την ενστερνιστούν και θα την αναπαράγουν.

Μιλάμε για τους ανθρώπους της επίπεδης γης, τους ανθρώπους κατά των εμβολίων, όσους πιστεύουν στο ότι έχουν έρθει εξωγήινοι και μας το κρύβουν, ή ότι δεν έχουμε πάει ποτέ στο φεγγάρι και είναι όλα σκηνοθετημένα.

Αλλά η πανδημία έχει ανοίξει πεδίο δόξας λαμπρό σε όλους αυτούς που ψάχνουν την πιο ηλίθ…. εεε μεγαλύτερη συνομωσία. Ας δούμε μερικές…

  • Ο Covid-19 είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο. Και αυτό εξακολουθεί να το πιστεύει πολύς κόσμος, παρόλο που 3 (ανεξάρτητα μεταξύ τους) μεγάλα μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν επίσημα πει ότι μετά από μελέτες τους αποφάνθηκαν πως ο ιός δεν έχει κατασκευαστεί. Και ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι απλά ένα κουκούλωμα… Ένας ιός που προορίζεται για βιολογικό πόλεμο, αν και όντως θα μπορούσε να είναι τόσο μεταδοτικός όσο αυτός, θα είχε θνησιμότητα ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 2% που έχει αυτός… Μην αυταπατάστε, έχουμε όπλα, βιολογικά και μη, πολύ ισχυρότερα από ότι και να κάνει αυτός ο ιός…
  • Ναι αλλά μήπως είναι φτιαγμένος για οικονομικό πόλεμο; Αν και είναι πολύ λογικότερη από την παραπάνω, αυτή η θεωρία σκοντάφτει σε 2 πράγματα. Πρώτον, ο ιός δεν είναι κατασκευασμένος, άρα αποκλείεται να έχει κατασκευαστεί για κάτι τέτοιο. Δεύτερον, έχουν ήδη υπάρξει αρκετές περιπτώσεις τρομο-λαγνείας με ιούς ανά τα έτη (γρίππη των χοίρων και των πουλερικών, SARS, H1N1 και μπορεί και να ξεχνάω μερικά) σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές δεν υπήρχε τέτοια υστερία. Δύσκολο, λοιπόν, να προβλέψει κανείς τις οικονομικές επιπτώσεις ενός ιού. Αλλά ας πούμε ότι κάποιος είδε την υστερία και βρήκε τρόπο να την χρησιμοποιήσει… ποιος; Υπάρχει άνθρωπος ή ομάδα ανθρώπων σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία που να μην χάνει από το παγκόσμιο αυτό κραχ; Σίγουρα θα υπάρχουν κερδισμένοι όταν αυτό το φαινόμενο σταματήσει, ειρωνικά η Ελλάδα θα είναι σαν χώρα μέσα στους κερδισμένους για αλλαγή, αλλά το να πει κανείς ότι κάποιος έφτιαξε έναν τέτοιο ιό με σκοπό και σχεδιασμό να κερδίσει οικονομικά από την αναμπουμπούλα είναι τεράστιο βήμα.
  • Η κατάσταση στο εξωτερικό δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνεται στις ειδήσεις. Αυτό το είδα πρόσφατα, σε ένα δελτίο ειδήσεων εμφανίστηκε μια κοπέλα που έχει εμφανιστεί ξανά με διαφορετική ιδιότητα (γιατρός, οικονομολόγος και κάτοικος Ιταλίας, αν και το τελευταίο δεν είναι αντίθετο με κάτι, είναι η τρίτη ιδιότητα), η οποία μίλαγε για το πόσο τραγική είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για 2 αδερφές και έγινε λάθος στο όνομα της μιας, αλλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό, μπορεί και ο σταθμός για να πουλήσει αλλά να μειώσει κόστος να προσπάθησε να κάνει μια “εξυπνάδα” (λες και κανείς δε θα το έβλεπε ειδικά αυτή τη περίοδο που είναι όλοι σπίτι και όντως δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν). Αλλά το να λέμε ότι ο σταθμός είναι αναξιόπιστος μέχρι να λέμε ότι δεν συμβαίνει πραγματικά ότι βλέπουμε να συμβαίνει στην Ιταλία, ε το λες και υπερβολή. Δηλαδή έχουμε πείσει τα Μέσα ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, μαζί με το ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, καθώς και έχουμε καταφέρει να πνίξουμε τις φωνές των ανεξάρτητων ανθρώπων ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ, για να πείσουμε τον κόσμο ότι η κατάσταση είναι δύσκολη… Μα αν μπορούσαν κάποιοι να κάνουν κάτι τέτοιο… δεν θα χρειάζονταν ιό, έχουν ήδη τα πάντα στο χέρι…
  • Η κατάσταση είναι ένα κατασκεύασμα για να μείνουμε σπίτι. Γιατί; Ποιος κερδίζει με τους Έλληνες να μένουνε σπίτι; Οι πλούσιοι; Αυτοί βγάζουν χρήματα με εμάς στις εργασίες μας να δουλεύουμε και να παράγουμε. Οι κρυφοί ακροδεξιοί κύκλοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Πως; Κι αυτοί στα χρήματα βασίζονται. Με εξαίρεση τα κατοικίδια (ναι το βρήκαμε, ο ιός είναι κατασκευασμένος από τους σκύλους) ποιος άλλος κερδίζει από το να μένουμε σπίτι;
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα κόλπο και τα SMS είναι εργαλείο για να μας φακελώνουν. Μπράβο. Το βρήκες. Έχεις ΑΦΜ, ΑΔΤ, ΑΜΚΑ, ΑΑ στο ΙΚΑ ή όπου αλλού, τα τηλέφωνά σου είναι καταγεγραμμένα σε εσένα, τα Social Media στα οποία είσαι γραμμένος (αυτά που χρησιμοποιείς για να διακινείς αυτή την ηλίθια συνωμοσία) έχουν όρους χρήσης που καταπατούν κάθε ιδιωτικότητα (και ας βάζεις στο προφίλ σου αυτές τις βλακείες που απαγορεύουν δήθεν στο FACEBOOK ή κάθε παρόμοιο μέσο να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σου…) και τους οποίους τους έχεις ήδη δεχτεί, το smartphone σου έχει GPS, δυνατότητα εντοπισμού και είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σου και το email σου, ίσως και την τράπεζά σου… και βρήκαν ευκαιρία να σε φακελώσουν με ένα SMS στο 13033… αυτό περιμένανε, μην τους το δώσεις… βλάκα….
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα κόλπο για να μείνουμε μέσα και να μην καταλαβαίνουμε ότι μας ψεκάζουν. Αφήνω αυτό για τελευταίο. Είδα πρόσφατα ένα βίντεο από έναν ηλίθ…. Ελληνάρα, που “θα μας πει αυτός γιατί γίνεται όλο αυτό” και “να ξυπνήσουμε Έλληνες”. Ο τύπος πήγε να πάρει το αμάξι μετά από μερικές μέρες καραντίνα και βρήκε πάνω μικρές κίτρινες κουκίδες. Απόδειξη ξεκάθαρη ότι μας ψεκάζουν. Το ότι είναι Μάρτιος και όλα αρχίζουν να ανθίζουν και το αμάξι είναι κάτω από δέντρα όμως… όχι… ΓΥΡΗ ΗΛΙΘΙΕ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ! Και υπάρχουν άτομα που συμφωνούν και το προωθούν κιόλας… Να το διορθώσω τότε. ΓΥΡΗ ΗΛΙΘΙΟΙ!

Σίγουρα έχω αφήσει κι άλλες θεωρίες έξω, αλλά πιστεύω ότι αρκετά έχω ασχοληθεί με αυτά. Και είναι και μερικές που δεν θέλω να ασχοληθώ (άλλος είπε ότι τον ιό τον φτιάξανε οι μαύροι και για αυτό δεν τους πιάνει και το όνομά του είναι COVID επειδή Κόβει-D την βιταμίνη και για αυτό δεν τον πιάνουν οι μαύροι… εντάξει σε επίπεδα αρνητικού IQ δε θέλω να πέσω).

Θα κλείσω απλά. Αφήστε τις βλακείες. Μείνετε μέσα για να τελειώνει αυτή η ιστορία μια ώρα αρχύτερα. Μην κάνετε την τρίχα αλογοουρά. Εντάξει το περίμενα να μας βαρέσει κάπως η κλεισούρα, αλλά μάλλον το παράκανε…

Νάσος Μάμαλης, Οικονομολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *