Eξάρες

      No Comments on Eξάρες

Η άνοιξη είναι σχεδόν εδώ, και είναι τελικά η ώρα να ρίξουμε τα πολλά ρούχα που σας κρατούσαν σε ζέστη καθ ‘όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, η ελευθερία των λιγότερων ρούχων θα ρίξει φως στη χειμερινή σας τεμπελιά, αποκαλύπτοντας την περίσσεια λίπους που έχει επικαθίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν χρειάζεται να ντρέπεστε γι’ αυτό.

Δεν αντιστέκονται όλοι οι άνθρωποι στα πλούσια γεύματα κατά τους μακρύς ψυχρούς μήνες. Τώρα όμως που θα βγει το παλτό αρχίζετε να θυμάστε εκείνες τις στιγμές αδυναμίας, επιθυμώντας να υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι για να πάρετε το σώμα σας πίσω στο σχήμα που είχατε. Άσχημα νέα! Δεν υπάρχει κανένα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή. Κανείς δεν λέει ότι θα είναι εύκολο, αλλά με κάποια αφοσίωση και πειθαρχία, μπορείτε να εξαλείψετε αυτό το χειμερινό λίπος ακριβώς εγκαίρως για να αναδείξετε τους κοιλιακούς σας αυτό το καλοκαίρι. Λοιπόν, ας δούμε πως.

1. Τέλος τα Συσκευασμένα Τρόφιμα στη Διατροφή σας 

Τα πρώτα στοιχεία για να γκρεμίσουν τη διατροφή σας είναι η ζάχαρη, το αλκοόλ και οι απλοί υδατάνθρακες. Αυτά τα συστατικά προκαλούν ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και επίσης βλάπτουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Τα μεταποιημένα τρόφιμα συσκευάζονται με απλά σάκχαρα και είναι ο χειρότερος εχθρός της μέσης σας. Αντ ‘αυτού απευθυνθείτε σε βιολογικά τρόφιμα που περιέχουν πολύπλοκους υδατάνθρακες. Εάν έχετε υπογλυκαιμία, δοκιμάστε να γλυκάνετε το φαγητό σας με φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι, αντί να φάτε ραφιναρισμένη ζάχαρη.

2. Μετρήστε τις Θερμίδες σας

Όταν βρίσκεστε σε ένα διαιτολόγιο συντήρησης, δεν υπάρχει ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση των μερίδων σας, καθώς προσπαθείτε να συντηρήσετε βάρος αντί να χάσετε. Τώρα που ζητούμενο είναι η απώλεια βάρους, έστω και ένα μήλο μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ απώλειας λίπους και απλής διατήρησης βάρους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνεται την πρόσληψη θερμίδων είναι να μετρήσετε τις θερμίδες που λαμβάνετε από κάθε γεύμα. Μπορείτε να τα καταγράψετε σε ένα σημειωματάριο

3. Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Άσκηση

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σταθερή προπόνηση μέσω του καρδιακού ρυθμού είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσετε λίπος, υπάρχουν κάποιες πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις. Η προπόνηση με υψηλή ένταση ή το HIIT είναι ένα από αυτά και το καλύτερο πράγμα είναι ότι μπορεί να γίνει τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο και εξακολουθεί να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια λίπους. Η αρχή πίσω από το HIIT είναι η μετάβαση από σύντομες εκρήξεις δραστηριότητας υψηλής έντασης που ακολουθούνται σε μέτριο ρυθμό. Εναλλάσσοντας εκρήξεις υψηλής έντασης και ρυθμό χαμηλής έντασης, διεγείρεται τη διαδικασία καύσης λίπους στο σώμα σας. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα την καύση περισσότερων θερμίδων μετά την προπόνηση, ενισχύοντας έτσι το μεταβολισμό σας.

4. Πρόσληψη Κατανάλωσης Νερού 

Αυτή η αρχή μπορεί να είναι η πιο σημαντική και δεν πρέπει να ισχύει μόνο για το καλοκαίρι. Θυμηθείτε, το νερό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται το σώμα μας. Είμαστε, τελικά, 70% νερό. Χωρίς αυτό, κόβουμε τις οδούς μεταφοράς θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό. Ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να έχει βαθιές επιπτώσεις στα αποτελέσματά σας στο γυμναστήριο και θα σας εμποδίσει να πετύχετε το πλήρες δυναμικό σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα που τείνουν να πίνουν πολύ καφέ, επειδή πραγματικά αφυδατώνουν το σώμα.

5. Ετοιμάστε οι Ίδιοι το Φαγητό σας

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν προετοιμάζετε το δικό σας φαγητό. Καταρχήν, ξέρετε από πού προέρχονται τα συστατικά και αν πληρούν τα ποιοτικά πρότυπα, και αποφεύγετε επίσης όλες τις σάλτσες και τις γαρνιτούρες που περιέχουν τόνους σακχάρων και συντηρητικών.

Δεύτερον, θα κάνει πολύ πιο εύκολη την παρακολούθηση σας. Η γνώση των συστατικών που χρησιμοποιούνται στο φαγητό σας θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχετε καταναλώσει με κάθε γεύμα. Αν και κάποια εστιατόρια δημοσιεύουν την θερμιδική αξία του φαγητού τους, πολλά δεν το κάνουν. Έτσι, η εκμάθηση πώς να προετοιμάσετε τα θρεπτικά γεύματα στην κουζίνα σας θα σας κάνει πολύ καλό, όχι μόνο όσον αφορά την απώλεια λίπους αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων.

6. Ρύθμιση Στόχου 

Τέλος και ιδιαίτερα σημαντικό, ορίστε πόσα κιλά θέλετε να χάσετε. Ο καθορισμός αυτού του στόχου – ας πούμε 12 κιλά σε 3 μήνες – θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσα πρέπει να χάσετε σε εβδομαδιαία βάση. Σας βοηθά επίσης να καθορίσετε την πρόσληψη θερμίδων που χρειάζεστε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αν δεν έχετε χάσει το απαιτούμενο βάρος μετά από μια εβδομάδα, μπορείτε να προσαρμόσετε την πρόσληψη θερμίδων μέχρι να το ρυθμίσετε σωστά. Θα σας βοηθήσει επίσης να έχετε κίνητρο και να πιέσετε τον εαυτό σας στο γυμναστήριο.

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει μαγικό χάπι που θα σας οδηγήσει στην απώλεια για το καλοκαίρι. Ωστόσο, αν προσανατολίσετε το μυαλό σας εκεί, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να είναι περίπλοκη και σίγουρα θα αποδώσει τελικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποια πειθαρχία και αφοσίωση.

(Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα)

Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής Αθλημάτων – Στέλεχος Διαιτολογίας

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *