Mπαχαλάκηδες

      No Comments on Mπαχαλάκηδες

Πρώτη μέρα της άνοιξης και πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι αρκετά θυμωμένος με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατηγορεί για αδράνεια και εμμέσως για έλλειψη επαγγελματισμού. Αυτά μετά τις δηλώσεις των γνωστών μας μπαχαλήδων που υπό την πολιτική κάλυψη ότι εκφράζουν πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες καταστρέφουν δημόσια περιουσία, ιδιωτική περιουσία, προβαίνουν σε βιαιοπραγίες κ.α.

Λοιπόν πράγματι μπορούμε να πούμε σαν ψυχροί παρατηρητές ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει γίνει θεατής πολλών επεισοδίων από μέλη του Ρουβίκωνα, και άλλων ομάδων χούλιγκαν χωρίς να αναλάβει δράση. Έτσι είχαμε επιθέσεις στη πρεσβεία του Ισραήλ , σε πανεπιστήμια, σε δικηγορικά γραφεία, σε συμβολαιογραφικά γραφεία, σε καταστήματα κ.α. Και η αστυνομία δεν προέβει σε καμία πράξη.

Σίγουρα η Ελληνική Αστυνομία κράτησε μια αδρανή και απαράδεκτη στάση. Σύμφωνα με τον κύριο Τόσκα ευθύνεται ο εκάστοτε αστυφύλακας ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει για την αδράνειά του. Όμως σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θέσω προς την ηγεσία (φυσική και πολιτική) της Αστυνομίας τα εξής ερωτήματα να απαντήσουν:

  1. Για ποίο λόγο καταργήθηκε η Ομάδα ΔΕΛΤΑ; Η εν λόγω ομάδα δύναμης περί των 150 αστυνομικών λειτουργούσε σε ομάδες των 8 ατόμων με σκοπό την καταδίωξη των μπαχαλήδων με χρήση μοτοσυκλετών. Από την ίδρυσή της έως και την κατάργησή της το 2015 είχε καταφέρει να έχει τον υψηλότερο αριθμό συλλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία, την μείωση της δράσης των μπαχαλήδων πάνω από 80%, την επαναφορά της τάξης στα Εξάρχεια. Μόλις η τωρινή κυβέρνηση ανέλαβε το πρώτο μέλημά της ήταν η κατάργηση της εν λόγω μονάδας. Γιατί; Φυσικά διότι το ζητούσαν οι συνιστώσες και ο κύριος Λάμπρου. Έτσι τώρα ζούμε σε καθημερινή βάση επιθέσεις με μολότοφ σε Εξάρχεια και σε Πατησίων, επιδρομές σε πανεπιστήμια, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
  2. Για ποιο λόγο το τελευταίο διάστημα ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. όπως και της ΖΗΤΑ αναλώνονται σε στατική φύλαξη όπως στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην πρεσβεία του Ισραήλ, στην Βουλή κ.α. ; Η ΔΙ.ΑΣ. δημιουργήθηκε από τον κύριο Χρυσοχωίδη για άμεση επέμβαση. Τώρα έχουμε ομάδες να αναλώνονται σε στατική φύλαξη τη στιγμή που θα μπορούσαν με τις μοτοσυκλέτες να επέμβουν άμεσα σε περιστατικά για την πάταξη του εγκλήματος.
  3. Για ποιο λόγο η πολιτική ηγεσία διατηρεί 1800 στελέχη της αστυνομίας σε καθήκοντα φύλαξης επισήμων αλλά και 2200 στελέχη σε καθήκοντα καταστολής; Ο ίδιος ο κύριος Τόσκας είχε αναφέρει ότι οι πραγματικές ανάγκες για τα επίσημα της αστυνομίας είναι 800 αστυνομικοί. Οι άλλοι 1000 είναι αποσπασμένοι σε δημοσιογράφους, επιχειρηματίες (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης κ.α.). Πουθενά στο κόσμο δεν συμβαίνει αυτό. Βέβαια ο κύριος Τόσκας θα επικαλεστεί σοβαρές πιέσεις από τους εν λόγω κυρίους. Είμαστε σοβαροί; Έτσι ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος θα έχει 7 αστυφύλακες τη στιγμή που περιοχές της Αθήνας με 60.000 κόσμο πληθυσμό έχουν 1 περιπολικό για φύλαξη;
  4. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω 2200 αστυνομικοί υπηρετούν στην Αττική σε καθήκοντα καταστολής. Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μηδαμινές εκδηλώσεις με βίαια κατάληξη. Άρα γιατί να διατηρούνται οι 2200 αστυνομικοί σε ΥΑΤ και ΥΜΕΤ όταν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της αστυνομίας αναφέρουν τις πραγματικές ανάγκες σε 500 άτομα. Γιατί πχ η ΥΜΕΤ δύναμης 1100 αστυνομικών να μην διατεθεί σε φύλαξη στόχων και στην διενέργεια πεζών ή εποχούμενων περιπολιών; Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν περίπου 300 επιπλέον αστυνομικοί σε καθήκοντα περιπολίας. Επίσης η ΥΑΤ γιατί να μην μειώσει την δύναμή της κατά 500-600 άτομα και να διαθέσει τα εν λόγω άτομα στα αστυνομικά τμήματα όπου υπάρχει λειψανδρία προσωπικού;
  5. Γιατί σε επεισόδια δίδονται διαταγές από το κέντρο λήψεων σημάτων προς τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης για να μην επέμβουν; Τι να κάνει ένας αστυνομικός όταν λαμβάνει διαταγή να μην επέμβει;

Έτσι παρατηρούμε ότι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τεράστιες και αν ο κύριος Τόσκας θέλει να κυνηγήσει κάποιους για αμέλεια καλό είναι να μην κοιτάει τον απλό τον αστυφύλακα αλλά το τι θα κάνει ο ίδιος μαζί με την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη που τώρα είναι εντελώς απροστάτευτος.

Όμως ο κύριος Τόσκας θα πρέπει να λογοδοτήσει μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και για τη δράση των μπαχαλήδων. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να δούμε τα εξής ερωτήματα:

  1. Χωρίς να επιθυμώ να υποστηρίξω πολιτικές θέσεις θέλω να θέσω το εξής ερώτημα: Όταν οι Χρυσαυγήτες επιτίθενται σε στέκια αναρχικών πρέπει να τρέξει άμεσα η αστυνομία και να προβεί σε συλλήψεις. Όμως όταν αναρχικοί επιτήθονται σε στέκια χρυσαυγιτών η αστυνομία λαμβάνει εντολή να μην επέμβουν. Είμαι κατά της Χ.Α. αλλά δεν παύει να αποτελεί κόμμα του κοινοβουλίου και βάση συντάγματος όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι στο νόμο. Γιατί αυτή η διαλογή; Γιατί ο κύριος Τόσκας ανέφερε ότι θα συλληφθούν οι χρυσαυγήτες που επιτέθηκαν στην φαβέλλα αλλά απλά θα ερευνηθεί ο ρόλος του Ρουβίκωνα; Κύριε Τόσκα και κύριε Κοντονή όλοι όσοι παραβιάζουν τον νόμο πρέπει να συλληφθούν.
  2. Γιατί ενώ γνωρίζουν τους ηγέτες των μπαχαλήδων (ο ίδιος ο Ρουβίκωνας αναφέρει τον αρχηγό του σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης) δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη; Δεν έχουν εδώ ευθύνες οι 2 υπουργοί;
  3. Γιατί αν εγώ πετάξω μια μπογιά σε ένα κατάστημα ή σε ένα πολιτικό ή απειλήσω τη σωματική ακεραιότητα κάποιου να συλληφθώ αλλά ο Ρουβίκωνας κάνει ότι θέλει υπό την κάλυψη της δικαιοσύνης; Πείτε μου όσες φορές η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις γιατί μετά από 1 ώρα τα μέλη του Ρουβίκωνα βγαίνουν ελεύθεροι και ωραίοι από τα κρατητήρια; Εδώ μπήκαν στην Βουλή και με διαταγή των κυρίων Βρούτση και Τόσκα οι συλληφθέντες γύρισαν πίσω από την ΓΑΔΑ στα περιπολικά. Μην πληρώσουν και ταξί.

Έτσι τελικά είναι ή δεν είναι ο Ρουβίκωνας τα παιδιά που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση;

Έτσι θα ήθελα να ζητήσω στον Στρατηγό (και όχι τον πολιτικό) κ. Τόσκα, που υπηρέτησε επί δεκαετίες στα Τεθωρακισμένα, να μην ξεχάσει όσα έμαθε από το στράτευμα και σαν σωστός αξιωματικός που ορκίστηκε πίστη και υποταγή στο Σύνταγμα της Ελλάδος να αναλάβει τις ευθύνες του και με την στενή συνεργασία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να βοηθήσει να επανέλθει η ηρεμία, ο νόμος και η τάξη προτού το κίνημα του Ρουβίκωνα μεγαλώσει και άλλο και έχουμε θύματα.

Θ. Σ., Αξιωματικός  Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *