21η Απριλίου (Μέρος 1ο)

      No Comments on 21η Απριλίου (Μέρος 1ο)

Σίγουρα το γεγονός ότι είμαι αξιωματικός του στρατού και θέλω να μιλήσω για την 21η Απριλίου θα κάνει πολλούς διστακτικούς να διαβάσουν το εν λόγω άρθρο. Θα ήθελα όμως να το διαβάσετε μέχρι τέλους για να δείτε τα αποτελέσματα της δικτατορίας αλλά της προπαγάνδας της μεταπολίτευσης στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις που μας έχουν φέρει σε τέλμα και εύχομαι να μπορέσει ο αναγνώστης  να αντιληφθεί γιατί υπάρχουν τόσες παθογένειες στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις.

Ιστορικά βλέπουμε τους Έλληνες από την αρχαιότητα να έχουν δημοκρατία. Σε πολλές ανασκαφές έχουμε βρει χώρους σύναξης πολιτών ήδη από τους προ – ελληνικούς πολιτισμούς. Όμως τον 20ο αιώνα και ιδιαίτερα μετά το 1922 έως και το 1940 η Ελλάδα μαστιζόταν από συνεχείς δικτατορίες (Πάγκαλος, Γονατάς, Μεταξάς) που ήταν αποτέλεσμα του κακού πολιτικού συστήματος. Μετά την κατοχή και λόγω και του εμφυλίου πολέμου συνεχίστηκε η πολιτική αστάθεια σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι πολιτικοί των δεκαετιών 1950 και 1960 επανέλαβαν τα ίδια λάθη των πολιτικών της δεκαετίας του 1920 και του 1930 και φυσικά μιλάμε για το χωρίς φραγμούς λαϊκισμό, την οικογενειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις (δεν είναι τυχαία η ταινία «Μαυρογιαλούρος»). Έτσι το 1967 λόγω της πολιτικής αστάθειας οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά την εξουσία υπό την ηγεσία του Γεωργίου Παπαδόπουλου και του Στυλιανού Παττάκου που διήρκεσε μέχρι και το 1973 που έπεσε η δικτατορία των 2 αυτών αξιωματικών και αντικαταστάθηκε από την δικτατορία του Ιωαννίδη.

Οι απόψεις πολλών Ελλήνων που έζησαν την περίοδο (1967-1974) αυτή είναι διφορούμενες. Άλλοι λένε ότι τότε υπήρξε τάξη, νόμος, ηρεμία, ανάπτυξη, δημόσια έργα. Έχω ακούσει ακόμα και από άτομα του ΚΚΕ «που’ σαι ρε Παπαδόπουλε να βάλεις τάξη» και μιλάω για άτομα που εκδιώχθηκαν την περίοδο αυτή με εξορίες και βασανισμούς. Από την άλλη έχουμε άλλα άτομα που αναφέρουν τις διώξεις, τα βασανιστήρια, την έλλειψη ελευθερίας. Δεν έχω ζήσει αυτή τη περίοδο και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη παρά να αναφέρω κάποιες παρατηρήσεις μου από συνομιλίες και έρευνα που έκανα σε άτομα όλου του πολιτικού φάσματος που ζήσανε την περίοδο εκείνη. Όμως η δικτατορία υπήρξε η Νέμεσις του Πατριωτισμού στην Ελλάδα διότι από το 1974 με την μεταπολίτευση έχουμε μια τρομερή προπαγάνδα που με άλλοθι την δικτατορία κατάφερε και απαξίωσε κάθε τι πατριωτικό, εθνικό στην χώρα με τη δικαιολογία «αυτά θυμίζουν άλλες εποχές». Έτσι από το σχολείο μαθαίνουμε για διάφορα πράγματα  είτε αναληθή είτε παραποιημένα. Έτσι έχουμε:

 • Την εξέγερση του Πολυτεχνείου που όμως ξεκίνησε από την Νομική Αθηνών!!! Αλλά όχι μαθαίνουμε μόνο για το πολυτεχνείο.
 • Τους νεκρούς του πολυτεχνείου που δεν υπάρχουν στοιχεία να σκοτώθηκε κανείς εντός του πανεπιστημίου όχι μόνο έρευνες της αστυνομίας το 1973 αλλά και την δεκαετία του 1980 επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου. Άλλωστε στην φωτογραφία με το άρμα που μπαίνει στο πολυτεχνείο δεν βλέπουμε κανένα πάνω στην πύλη
 • Ότι καταθέτουμε στεφάνι στις 17 Νοεμβρίου για του νεκρούς του πολυτεχνείου νομίζοντας ότι μιλάμε για τους νεκρούς του 1973. Όμως στην πραγματικότητα άμα δούμε την επιγραφή του μνημείου θα δούμε ότι τιμούμε τους φοιτητές του πολυτεχνείου που έπεσαν υπέρ Πατρίδος την περίοδο 1940 – 1944.
 • Ότι για την Κύπρο φταίει ο Παπαδόπουλος που είχε φύγει από την εξουσία μήνες πριν την Τουρκική εισβολή. Στον Αττίλα Ι όπου χάθηκε το 5% της Κύπρου πρωθυπουργός ήταν ο Ιωαννίδης που έχει χαθεί στην λήθη της ιστορίας. Στον Αττίλα ΙΙ που χάθηκε το 37% της Κύπρου είχαμε δημοκρατία υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον «εθνάρχη» που είπε το περίφημο «η Κύπρος κείται μακράν».

Τα παραπάνω σίγουρα πολλοί δεν τα αποδέχονται αλλά τα ιστορικά γεγονότα ισχύουν.

Έτσι με την παλινόρθωση της δημοκρατίας έχουμε την εμφάνιση της γενιάς του πολυτεχνείου της ψευτο-κουλτούρας  που έφερε την απαξίωση σε κάτι Ελληνικό και την απαξίωση των ένστολων. Ναι και ο στρατός και η αστυνομία είχαν ευθύνη για την δικτατορία, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όμως δεν δικαιολογείται αυτή η συνεχής απαξίωση. Ντροπή μας διότι και άλλες χώρες έζησαν δικτατορία και σε πολύ πιο σκληρό βαθμό από όσο έζησε η Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει αυτή η απαξίωση. Δεν βλέπουμε στην Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία τέτοια απαξίωση. Ακόμα και σε πρώην κομουνιστικές χώρες (Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία κ.α), διότι και ο κομμουνισμός ουσιαστικά είναι ένα δικτατορικό καθεστώς με διώξεις και έλλειψης ελευθερίας,  δεν βλέπουμε την απαξίωση προς τη σημαία και τους ενστόλους. Τουναντίον υπάρχει σεβασμός και τους τιμούν.

Έτσι στην Ελλάδα έχουμε τα εξής:

 1. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ που δεν φέρεται στη στολή των στρατιωτικών η Ελληνική Σημαία. Φέρεται μόνο όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό αλλά εντός Ελλάδος είναι παράνομη!!! Μάλιστα στην Αστυνομία αν ένας αστυνομικός φέρει στη στολή του την Ελληνική σημαία θεωρείται παραποίηση στολής και υπάρχει πρόστιμο €150!!!
 2. Είμαστε η μοναδική χώρα στο ΝΑΤΟ που η στρατονομία της είναι μόνο για αγήματα απόδοσης τιμών. Σε όλο το ΝΑΤΟ η στρατονομία έχει εκπαίδευση, οπλισμό και υλικοτεχνικά μέσα ίδια με της αστυνομίας ενώ αναλαμβάνει τη φύλαξη εγκαταστάσεων, την διεξαγωγή ποινικών ερευνών από στρατιωτικό προσωπικό ή ενάντια σε στρατιωτικό προσωπικό και διενεργεί και έρευνες για υποθέσεις αντικατασκοπίας. Εμείς φοβόμαστε για νέο πραξικόπημα.
 3. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κυνηγάει επιθέσεις προοδευτικών σε στρατιωτικό προσωπικό. Μην ξεχνάμε ότι κάθε μήνα 2-3 στρατιώτες θητείας θα γίνουν θύματα επιθέσεων «προοδευτικών» όπως η πρόσφατη επίθεση σε Εύελπι στο μετρό της Αθήνα από 2 «προοδευτικούς» οπλισμένους με σφυρί.
 4. Είμαστε η μοναδική χώρα που απαγορεύει με νόμο από το 1984 την Ελληνική σημαία σε οικίες παρά μόνο σε Εθνικές επετείους. Έτσι αν εγώ έχω στο μπαλκόνι μου την Ελληνική σημαία έχει δικαίωμα η αστυνομία να με συλλάβει και να με οδηγήσει στον εισαγγελέα!!!
 5. Είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ που οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί είναι τόσο κακοπληρωμένοι και υπάρχει μεγάλη μισθολογική αδικία. Έτσι ο Σμηναγός (Ι) Μπαλταδώρος που έχασε πρόσφατα τη ζωή του στην πτώση του αεροσκάφους του μετά από αερομαχία με Τουρκικά αεροσκάφη, λάμβανε μισθό λιγότερο από μια καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών. Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων (καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής, βατραχάνθρωπος) λαμβάνει επίδομα επικινδυνότητας όσο επίδομα λαμβάνει ένας υπάλληλος της ΔΕΗ για να πηγαίνει στην εργασία του στην ώρα του.
 6. Είμαστε η μοναδική χώρα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ που δεν παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και ρουχισμό στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και στην αστυνομία. Έτσι βλέπουμε τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς να προμηθεύονται με ιδία μέσα τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, τις στολές τους, τον εξοπλισμό τους κ.α. Για παράδειγμα λόγω της αποστολής μου έχω ξοδέψει πάνω από € 3.000 για να μπορώ να προμηθευτώ τα απαραίτητα υλικά για να φέρω εις πέρας την αποστολή μου λόγω της ακαταλληλότητας των υλικών που μας χρεώνουν, ενώ την ίδια στιγμή καλούμαστε να χρυσώνουμε τους εμπόρους. Επίσης μας αναγκάζουν να προμηθευόμαστε εμείς τις επίσημες στολές μας που η κάθε μια κοστίζει περί τα €250 ευρώ πάλι χρυσώνοντας τους εμπόρους. Ακόμα και η Αλβανία προμηθεύει όλο το στράτευμα και την αστυνομία με το κατάλληλο ρουχισμό και εξοπλισμό. Έτσι σε ασκήσεις στο ΝΑΤΟ οι Έλληνες μόνο είμαστε οι φτωχοί συγγενείς και εμφάνιση ίδιας ενός άτακτου τμήματος και όχι ενός τακτικού στρατού συνεχιστή της ένδοξης ιστορίας μας.
 7. Στην Ελλάδα η αστυνομία κρατείται πίσω σε υλικοτεχνικά μέσα. Παρόλο που οι εγκληματίες είναι καλύτερα εξοπλισμένοι από τον μέσο αστυνομικό, η πολιτεία δεν ενεργεί τα δέοντα για την ασφάλεια του πολίτη. Ελάχιστα περιπολικά, απόσπαση αστυνομικών για φύλαξη επισήμων κ.α. Την ίδια στιγμή δεν λειτουργεί το σύστημα επικοινωνιών, έχουμε υλικά που σαπίζουν στις αποθήκες διότι αν εξοπλιστεί η αστυνομία θα θυμίζει «άλλες εποχές».
 8. Την ίδια στιγμή πλέον επικρατεί η ανομία. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν υπακούει τους νόμους. Όπως είδαμε την 1/2/2017 όταν η αστυνομία πήγε να σταματήσει αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στην Βάρκιζα, 400 νεαροί να επιτίθενται στην αστυνομία. Τι έκανε η πολιτεία; Φυσικά επέβαλε ΕΔΕ στους αστυνομικούς και επέτρεψε στους ραλίστες να γυρίσουν σπίτια τους χωρίς ποινές κάτι που χαροποίησε τον Έλληνα διότι οι τακτικές η αστυνομία να συλλαμβάνει παραβάτες μας παραπέμπουν σε «άλλες εποχές».
 9. Βλέπουμε μια συνεχή επίθεση στην παιδεία μας, στην σημαία μας στην ιστορία μας και ειδικά από την αριστερά. Να θυμίσω τις επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τις παρελάσεις ή τις κινήσεις για κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και του Εθνικού Ύμνου στα σχολεία. Ας μην ξεχνάμε ότι το συνωστισμό στη Σμύρνη το 1922 ενώ οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση των Τούρκων και ότι η επανάσταση του 1821 ήταν ταξική και όχι εθνική. Έτσι τα πανεπιστήμιά μας από το 1980 που ήταν στα 50 καλύτερα παγκοσμίως έχουν εκφυλιστεί από μειοψηφίες που τα έχουν μετατρέψει σε στέκια παρεμπορίου, εμπορίου ναρκωτικών και άλλων έκνομων δράσεων και πλέον είναι σε θέσει 500 στην παγκόσμια κατάταξη και εμείς είμαστε περήφανοι που το Μετσόβιο είναι νούμερο 357 στο κόσμο πίσω από το πολυτεχνείου της Σοφίας στη Βουλγαρία ή το πανεπιστήμιο των Τιράνων. Επίσης τη στιγμή που πολλές χώρες διδάσκουν Ελληνικά εμείς τα καταργούμε. Τη στιγμή που όλα τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου προωθούν την Ελληνική ιστορία, την φιλοσοφία και τη γλώσσα εμείς τα καταργούμε διότι είναι «αναχρονιστικά» και «νεκρά» (βλ κύριο Φίλη όταν ήταν υπουργός παιδείας).
 10. Τέλος παρ όλη τη πλούσια ιστορία μας από το 1974 έχουν βγει λιγότερες από 10 ταινίες πατριωτικού ενδιαφέροντος. Όλες οι ταινίες για το 1821 και το 1940 γυρίστηκαν κατά την διάρκεια της 7ετίας. Από το 1974 δεν είναι της μόδας στο καλλιτεχνικό κόσμο να μιλήσουμε για την ένδοξη ιστορία μας. Έτσι βλέπουμε όλες τις χώρες να βγάζουν ιστορικές ταινίες πλην της Ελλάδος που μόνο πριν από λίγα χρόνια δειλά-δειλά βγήκε ταινία για το 1821 και πρόσφατα για την κατοχή. Ντροπή μας να λησμονούμε το ένδοξο παρελθόν αυτών που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Την συνέχεια του άρθρου θα τη βρείτε ΕΔΩ 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *