Ρώσοι Διπλωμάτες

      No Comments on Ρώσοι Διπλωμάτες

Την Τρίτη 10 Ιουλίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η απέλαση 4 Ρώσων διπλωματών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Η απέλαση έγινε λόγω κατασκοπευτικών ενεργειών των Ρώσων αλλά και για δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης της Ελλάδος εξαιτίας του Μακεδονικού θέματος. Έτσι τις τελευταίες μέρες συνεχώς βομβαρδιζόμαστε από «εθνικές» δυνάμεις που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να χάσουμε το «καλύτερο φίλο» μας τους Ρώσους. Ισχύει αυτό ή όχι;

Θα κάνουμε μια καθαρά τεχνοκρατική ανάλυση, άνευ δογματισμού και παραφιλολογιών, που θα επιβεβαιώσει και παλαιότερα άρθρα μας βασισμένα σε στοιχεία τα οποία ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να βρει τόσο στο διαδίκτυο  όσο και στο γραπτό τύπο, και παρακαλούμε τους αναγνώστες να διαβάσουν όχι μόνο Ελληνικές πηγές αλλά και ξένο τύπο και στη μέση θα βρουν την αλήθεια. Σκοπός της ανάλυσης είναι να δούμε το τι πραγματικά συμβαίνει με τις Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις και αν η κίνηση αυτή ήταν σωστή και τα αποτελέσματά της τόσο για την χώρα μας όσο και για τα Βαλκάνια.

  • Παλαιότερα μιλήσαμε για το τι έχει «προσφέρει» η Ρωσία στην Ελλάδα και για τις κατά φαντασία προφητείες για τη διάσωση της Ελλάδος από τον Ρώσο (https://bit.ly/2J3snet). Οι παραπάνω θεωρίες που τόσο προωθήθηκαν από τον αμυντικό τύπο, την εκκλησία αλλά και συγκεκριμένα ΜΜΕ διαλύθηκαν σαν χάρτινος πύργος με τις πράξεις των Ρώσων. Έτσι ξαφνικά είδαμε ότι η Ρωσία προωθεί την Τουρκία εις βάρος μας (εμπορικά, τουριστικά, στρατιωτικά) και ενδεικτικά θα αναφέρουμε άρθρα της Τουρκικής Sabah που αναφέρει ότι ο κύριος Πούτιν προωθεί στους πολίτες του να επισκεφτούν την Τουρκία (αύξηση Ρώσων τουριστών περί το 34% σε σχέση με πέρυσι) και την ίδια στιγμή το 2019 η Τουρκία θα παραλάβει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 από την Ρωσία. Επίσης δεν είναι τυχαίο το άρθρο της Sabah όπου αναφέρεται ότι η Ρωσία παίζει σημαντικό ρόλο στην Τουρκία και σίγουρα θα αλλάξουν πολλά, ειδικά τώρα που οι ΗΠΑ δεν έχουν πρέσβη στην χώρα (https://bit.ly/2Xi90lz). Δεν είναι τυχαίο ότι στην Τουρκία ακούγεται στα ΜΜΕ, όλο και πιο πολύ το σενάριο αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ λόγω της συμμαχίας με την Ρωσία!!!  Παρόλα αυτά ο Έλληνας παραμένει καθηλωμένος να περιμένει το «ξανθό γένος» να τον σώσει έχοντας γίνει ένα άβουλο πιόνι της  Ρωσικής προπαγάνδας. Για το τι εστί προπαγάνδα μπορείτε να δείτε στα παλιότερα άρθρα μας: http://www.smashpoint.gr/guest-hour/προπαγάνδα/ και http://www.smashpoint.gr/guest-hour/προπαγάνδα-2ο-μέρος/  ). Ας δούμε μόνο 3 απλά και ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της προπαγάνδας:
  • Υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας κ Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εκτελούσε χρέη πρωθυπουργού. Ο κύριος Καραμανλής για ένα διάστημα γύρισε προς τη Ρωσία και ειδικά στο κομμάτι ενέργεια (που η Ρωσία στο τέλος μας πούλησε) και σε αμυντικές δαπάνες. Ως δια μαγείας ο κύριος Καραμανλής ηρωοποιήθηκε από τα ΜΜΕ ενώ ξαφνικά οι Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες (FSB) βρήκαν συνωμοσία για δολοφονία του κυρίου Καραμανλή από ξένες υπηρεσίες δείχνοντας τις ΗΠΑ. Το παράδοξο είναι ότι ούτε η ΕΥΠ ούτε οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνώριζαν κάτι και ούτε υπάρχουν αποδείξεις πουθενά. Άρα φτιαχτό.
  • Δράση στον αμυντικό τύπο. Όλα σχεδόν τα περιοδικά που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα ανήκουν σε Ρωσικές εταιρίες. Την ίδια στιγμή βλέπουμε και αρκετές εφημερίδες να ανήκουν σε Ρώσους. Μέσω αυτών βλέπουμε μια δαιμονοποιήση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ και μια ηρωοποίηση της Ρωσίας. Έτσι πίσω από κάθε συμφωνία βλέπουμε ότι ο χαμένος είναι η Ελλάδα όταν έχει να κάνει συμφωνία με την ΕΕ ή τις ΗΠΑ, αλλά θα κερδίσει από την Ρωσία. Έτσι προωθούσαν και προωθούν Ρωσικά συστήματα που τουλάχιστον για το στρατό ξηράς μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ρώσοι είναι πολύ πίσω από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους.
  • Δράση μέσω της εκκλησίας όπου λόγω της κοινής θρησκείας ακούμε ιεράρχες να μας μιλάνε για ελληνο-ρωσική συμμαχία. Μόνο που στην Ρωσία δεν υπάρχει καμία νύξη για συμμαχία με την Ελλάδα διότι αυτή ανήκει «εις την δύση» και μην ξεχνάμε ότι μόνο το 15% των Ρώσων είναι θρησκευτικά ενεργό. Το 70% των Ρώσων απλά έχει βαφτιστεί και ποτέ δεν πατάει στην εκκλησία ούτε έχουν σχέση με το Χριστιανισμό. Κατά τ’ άλλα είμαστε ομόθρησκοι.

Όμως γιατί προπαγάνδα; Διότι η Ρωσία έμαθε από τη Σοβιετική Ένωση ότι με την βια δεν θα πετύχει μακροπρόσθεσμα τους στόχους της. Έτσι είδαμε τη Σοβιετική Ένωση με την βια διέλυσε κινήματα σε Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ανατολική Γερμανία (μην ξεχνάμε το τείχος του Βερολίνου). Τώρα όλες οι χώρες αυτές είναι φανατικοί αντι-ρώσοι ενώ σε Τσεχία και Ουγγαρία ο κομουνισμός είναι παράνομος!!! Με την προπαγάνδα όμως μέσω ΜΜΕ, εκκλησίας (γνωστό το υψηλό θρησκευτικό αίσθημα του Έλληνα) και κτυπώντας το εθνικό αίσθημα οι Ρώσοι έχουν καταφέρει πολλά. Όπως είπαμε στο άρθρο Υβριδικός πόλεμος οι πράκτορες μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από μεραρχίες και σε συνδυασμό με τις δράσεις των Ρώσων βλέπουμε ότι ασκούν ένα υβριδικό πόλεμο στην Ελλάδα.

Όμως να γυρίσουμε στο Μακεδονικό θέμα. Μέχρι το 2017 οι μοναδικοί σύμμαχοι της Ρωσίας στα Βαλκάνια ήταν η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ. Αποτελούσαν ένα αγκάθι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ δεν είναι τυχαίες οι προσπάθειες του κ Πούτιν στους κκ Βούτσιτς (πρόεδρος Σερβίας) και Γκρούεφσκι (πρωην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ) αν μην ενταχθούν στην ΕΕ. Όταν το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία πήγε να ρίξει την κυβέρνηση!!! Δεν είναι τυχαίο ότι το 2008 η Ελλάδα μέσω του πρωθυπουργού κυρίου Καραμανλή και της τότε ΥΠΕΞ κυρίας Μπακογιάννη είχαν φέρει μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ που είναι κατά 90% ίδια με του κυρίου Κοτζιά και ονόμαζε την ΠΓΔΜ είτε Βόρεια Μακεδονία είτε Άνω Μακεδονία. Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων η συμφωνία δεν έγινε δεχτή από τον κύριο Γκρουέφσκι λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας, δηλαδή μπορούσαμε πριν 10 χρόνια να είχαμε λύσει το θέμα και σίγουρα με καλύτερους όρους υπέρ της Πατρίδος μας. Πολύ καλό άρθρο από έγκυρη πηγή είναι το ακόλουθο: https://www.theguardian.com/world/2017/jun/04/russia-actively-stoking-discord-in-macedonia-since-2008-intel-files-say-leak-kremlin-balkan-nato-west-influence . Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όπως είδαμε και στο άρθρο για το μακεδονικό οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι στην Κομιτέρν δημιούργησαν το «μακεδονικό» έθνος κάτι που υποστηρίζουν ακόμα.

Έτσι οι «φιλέλληνες» Ρώσοι με επιρροή των ΜΜΕ έριξαν την φιλο-δυτική κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά και ανέβασαν την ευρωσκεπτιστική κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, όπως άλλωστε οι Ρώσοι έχουν υποστήριξη κάθε ευρω-σκεπτιστικό κόμμα στην Ευρώπη με πρώτο των Βρετανών με το BREXIT. Γιατί; φυσικά για να διαλύσουν το μεγάλο εμπορικό τους ανταγωνιστή: την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαίρει και Βασίλευε. Όταν όμως ο κύριος Τσίπρας και μετά το δημοψήφισμα παρωδία είδε τα δεινά ενός GREXIT γύρισε προς την δύση ενώ εκδίωξε όλους τους φιλορώσους της κυβέρνησής του (Φιλής, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου κ.α.). Έκτοτε ο «εκθειασμένος σωτήρας» κύριος Τσίπρας μετατράπηκε από τα ΜΜΕ σε ψεύτη, ανθέλληνα, πουλημένο και αλλά κοσμητικά.  Προσωπικά δεν είμαι υποστηριχτής του κυρίου Τσίπρα αλλά κρατώντας μια ουδέτερη στάση δεν μπορώ να μην αναφέρω αυτή την απότομη αλλαγή των ΜΜΕ και την καταδίκη καθενός που είναι φιλοδυτικός από τα ΜΜΕ μας.

Εν συνεχεία ερχόμαστε στην συμφωνία των Πρεσπών που όπως είδαμε στην πολύ εμπεριστατωμένη συνέντευξη του κυρίου Κουτσουράκη δεν είναι ότι καλύτερο και για τις 2 χώρες ενώ η συμφωνία θα επικυρωθεί μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ μόνο μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια και την επικύρωση από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Μέχρι τότε απλά δεν ισχύει τίποτε. Όμως παραμένει ένα βήμα εμπρός με σκοπό την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ έτσι ώστε να υπάρξει ειρήνη στα βόρεια σύνορά μας (γνωστό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ σλάβων και αλβανών), να μην υπάρξει αλλαγή των συνόρων και η ΠΓΔΜ να ξεφύγει από την Τουρκική επιρροή (συμμάχου της Ρωσίας) και να μπει στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδος. Με αφορμή την άσκοπη και υπέρμετρη βια που άσκησε η αστυνομία η Ρωσία βρήκε πάτημα και κτύπησε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ.

Στην Ελλάδα είδαμε ξαφνικά να κατηγορείτε το ΝΑΤΟ και ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν Έλληνες αλλά Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Αλβανοι. Μάλιστα προσπαθούσαν να μας πείσουν από τις φωτογραφίες ότι το Ελληνικό εθνόσημο είναι Ρουμάνικο!!!! Ως δια μαγείας ανέφεραν μόνο χώρες του ΝΑΤΟ. Όμως τα «στρατεύματα» των 4.000 ξένων που και καλά εδρεύουν στην Λάρισα για επιβουλή της έννομης τάξης στην Ελλάδα είναι μόνο στα χαρτιά!!! Υπάρχει μια διαβαλκανική συμφωνία ότι σε περίπτωση πολέμου ή μεγάλων φυσικών καταστροφών μια μικτή ταξιαρχία δύναμης 4000 ανδρών από Ελλάδα -Τουρκία – Ρουμανία – Βουλγαρία – ΠΓΔΜ και Αλβανία θα βοηθήσει σε αντικείμενα προστασίας αμάχων, δημιουργίας χώρων συγκέντρωσης προσφύγων, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας κ.α. Δηλαδή μη μάχιμα καθήκοντα και αυτά μόνο μόνο σε περίπτωση πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Αυτή τη στιγμή στη Λάρισα υπάρχει μόνο το στρατηγείο δύναμης 30 στελεχών!!! Γελάνε και οι πέτρες.

Την ίδια στιγμή σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα ότι έχει ξεσηκώσει τους Σκοπιανούς ενάντια στη συμφωνία και ότι η Ρωσία ελέγχει το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας (https://bit.ly/322GW9r). Την ίδια στιγμή χθες (12/7/2018) είδαμε 2 που ενδιαφέροντα άρθρα:

  1. Ότι βάση του ΝΑΤΟ η πρόσκληση της ΠΓΔΜ ισχύει αλλά είτε σαν ΠΓΔΜ είτε σαν Βόρεια Μακεδονία και όχι σαν Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η ΠΓΔΜ θα μπει στη συμμαχία εφόσον υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματος και του συντάγματος της ΠΓΔΜ (https://www.mia.mk/en/Inside/RenderSingleNews/382/134355964). Μια μεγάλη νίκη της Ελλάδος. Αυτό γιατί δεν το έχουν αναφέρει τα Ελληνικά ΜΜΕ;
  2. Το δεύτερο είναι η αντίδραση της Ρωσίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (https://www.mia.mk/en/Inside/RenderSingleNews/323/134358039). Τα ίδια είχαν πει πέρυσι για το Μαυροβούνιο και μετά πήγαν να ρίξουν οι Ρώσοι την κυβέρνηση. ‘Έτσι ένας από τους φόβους στην ΠΓΔΜ είναι ότι η Ρωσία όχι μόνο θα κτυπήσει την συμφωνία αλλά θα ότι φέρει εσωτερική εμφύλια σύγκρουση όπως έγινε στο Μαυροβούνιο. Άλλωστε αυτό δεν πήγε να κάνει η Ρωσία το Δεκέμβρη του 1944 που οδήγησε στον εμφύλιο στην Ελλάδα;

Για το θέμα των συλλαλητηρίων εγώ προσωπικά όπως και πολλές χιλιάδες Έλληνες λάβαμε μέρος λόγω του Πατριωτικού μας αισθήματος. Όμως γιατί δεν γνωρίζουμε ποιοι τα οργανώνουν; Δηλαδή σαν την Αραβική άνοιξη και τους αγανακτισμένους που ξαφνικά ο κόσμος έβλεπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εκδήλωση αλλά κανείς δεν ήξερε από πού και ποιόν ξεκίνησε το όλο θέμα.

Τελειώνοντας θέλω να αναφέρω ότι πράγματι η Ρωσία έχει παίξει σε όλο το 19ο, 20ο αιώνα και τα πρώτα 18 χρόνια του 21ου αιώνα ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδος. Σε αυτό το παιχνίδι η Ρωσία έχει κερδίσει και εμείς έχουμε οδηγηθεί 2 φορές σε εμφύλιο πόλεμο (1824-1828), χάσαμε τον Πόντο με την υποστήριξη των μποσελβίκων, αυτοί ξεκίνησαν το Μακεδονικό ζήτημα, και τα τελευταία 10 χρόνια οι Ρώσοι ξεκίνησαν μια τεράστια πολιτική πόλωση στην Ελλάδα που φοβάμαι ότι θα ξεφύγει στο τέλος. Η Ελλάδα σε όλες τις επαφές με την Ρωσία έχασε, διότι είμασταν ο «χρήσιμος ηλίθιος» πότε για να κτυπήσουν τις ΗΠΑ (έτσι ξεκίνησε η απομάκρυνση των βάσεων που πήγαν στην Τουρκία), είτε το ΝΑΤΟ (στρατιωτικός αντίπαλός) είτε την ΕΕ (Οικονομικός αντίπαλος). Έτσι η Ελλάδα έχασε πάντα και το πλήρωσε και το πληρώνει ακριβά. Έτσι καλά έπραξε η Ελλάδα και απέλασε τους Ρώσους πράκτορες. Μακάρι να απελάσει και τους Τούρκους και Σκοπιανούς πράκτορες στο άμεσο μέλλον.

Δεν πρέπει να είμαστε ούτε φιλορώσοι, ουτε φιλοαμερικάνοι ούτε φιλο ευρωπαίοι. Πρέπει να είμαστε φιλέλληνες και να σταματήσουμε να δρούμε με το συναίσθημα. Πρέπει να βάλουμε τη λογική μας να δουλέψει και τότε θα δείτε πότε καλύτερα θα δούμε τα πράγματα με αποτέλεσμα και να αποφύγουμε λάθη αλλά και να πάμε μπροστά.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *