Μεταναστευτικό

      No Comments on Μεταναστευτικό

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το 2015 η Ευρώπη μαστίζεται από ένα τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία έχουν μετατραπεί σε νεκροταφεία ψυχών ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες (Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία κ.α.) κάνουν τα στραβά μάτια και δεν λαμβάνουν μετανάστες ή βοηθούν την κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια με βασικό συντελεστή τον Ιταλό κύριο Σαλβίνι αλλά και λόγω της τεράστιας ανόδου της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη υπάρχει το δίλημμα αν η θέσπιση πιο σκληρών όρων στους μετανάστες είναι ρατσιστικό ή αν τελικά είναι πιο ανθρώπινο.

Θα πούμε πολλές επώδυνες αλήθειες, διότι με το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί βοηθάμε τους λαθρέμπορους, τους εγκληματίες, τους τρομοκράτες εις βάρος μας και εις βάρος των ανθρώπων που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο σε μια νέα πατρίδα.

Αρχικά πρέπει να ξεχωρίσουμε τη διαφορά πρόσφυγα και μετανάστη. Βάση του ΟΗΕ πρόσφυγας ορίζεται το άτομο που αναγκάστηκε να φύγει από την χώρα του λόγω ανωτέρας βίας (πόλεμος, διωγμοί κ.α.) και που έχει πάει στην πλησιέστερη χώρα. Μετανάστης είναι αυτός που αναγκάστηκε να φύγει από την χώρα του λόγω αιτιών που δεν έχουν σχέση με μορφές βίας (πόλεμο, διωγμοί κ.α.) ή ήταν πρόσφυγας και έχει φύγει από την πρώτη χώρα που διέφυγε από τη χώρα του. Δηλαδή να πάρουμε για παράδειγμα την Τουρκία. Με το πραξικόπημα του Ερντογάν πολλοί Τούρκοι πολίτες διώκονται και αντιμετωπίζουν ακόμα και το θάνατο. Έτσι οι Τούρκοι που ήλθαν στην Ελλάδα (περί τα 7.000 άτομα) είναι πρόσφυγες διότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής και έφυγαν την Τουρκία λόγω διωγμών. Όμως αν αυτοί οι Τούρκοι μεταβούν στην Ιταλία πλέον ονομάζονται μετανάστες.

Ερχόμαστε τώρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με το τεράστιο κύμα ατόμων που όλοι βαφτίζονται Σύριοι.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων διαμένουν περί το 1 εκατομμύριο αλλοδαποί όπου το 80% αυτών είναι νόμιμα διαμένοντες. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Αλβανία, Ρουμανία, Πολωνία, Νιγηρία, Αιθιοπία και Φιλιππίνες. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός Ασιατών (κυρίως από Πακιστάν και Μπανγκλαντές) και Αφρικανών έχει αυξηθεί και μόνο το 20% είναι νόμιμα διαμένοντες. Βέβαια στο κύμα των λαθρομεταναστών περιλαμβάνονται και άτομα που έχουν έρθει ακόμα και από την Λατινική Αμερική και την Ωκεανία!!!

Την ίδια στιγμή βλέποντας τα δελτία ειδήσεων βλέπουμε ότι το:

 • Το 85% των εγκλημάτων βίας γίνεται από αλλοδαπούς
 • Το 95% των συμμοριών με βαρύ οπλισμό αποτελείτε από αλλοδαπούς κυρίως από Γεωργία και Αλβανία
 • Το 90% των κλοπών και διαρρήξεων γίνεται από αλλοδαπούς

Αποτέλεσμα αυτού είναι το 75% των φυλακισμένων στην Ελλάδα να είναι αλλοδαποί. Όμως σε αντίθεση με πολλούς που θα βάλουν όλους τους ξένους σε ένα κουβά θα πούμε το εξής:

 • Από τους αλλοδαπούς που έχουν απασχολήσει τις αρχές με εγκλήματα το 97% εισήλθε παράνομα στην χώρα μας
 • Το 98% των νόμιμα διαμενόντων αλλοδαπών στην Ελλάδα δεν έχουν προκαλέσει ποτέ το νόμο

Άρα βλέπουμε ότι ένας που ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο δεν απασχολεί τις αρχές. Αυτό μπορούμε να το δούμε αρκετά στην Αθήνα όπου αρκετοί αλλοδαποί έχουν ανοίξει δικά τους καταστήματα (κουρεία, σούπερ μάρκετ, μπακάλικα) ή εργάζονται σε εταιρίες. Βέβαια και αρκετοί από τους λαθρομετανάστες είναι φιλήσυχοί και εργάζονται ως εργάτες σε χωράφια. Δυστυχώς όμως το μεγαλύτερο μέρος των λαθρομεταναστών που έχει μπει στην χώρα δεν ενδιαφέρεται για μια φιλήσυχη ζωή.

Το δεύτερο σκέλος είναι το γνωστό παραμύθι ότι όλοι οι λαθρομετανάστες προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 85% των μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα ήταν οικονομικοί μετανάστες από χώρες της Ασίας (κυρίως από Πακιστάν), της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και δεν προέρχονται από χώρες που γίνεται πόλεμος (π.χ. Συρία). Οι μετανάστες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές αποτελούν το περίπου 14% και άπαντες έχουν άψογη συμπεριφορά και κοιτούν την οικογένειά τους. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι βάση της Ε.Ε. μεγάλος αριθμός Σύριων έχει φύγει από την Ευρώπη και έχει γυρίσει στην Συρία (περίπου 1 εκατομμύριο). Τέλος 1% είναι πολιτικοί πρόσφυγες όπως έχουμε δεχτεί χιλιάδες Τούρκους πολίτες που εκδιώχθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν. Εδώ όμως γεννιούνται και άλλα ερωτήματα όπως:

 • Αν πράγματι ήταν από εμπόλεμες περιοχές θα έπρεπε να δούμε ότι η πλειοψηφία είναι γυναικόπαιδα όπως ζήσαμε στην Ελλάδα τόσο από τους Μικρασιάτες, Πόντιους, Κωσταντινουπολίτες και Κύπριους το 1922, το 1955 και το 1974 αντίστοιχα, όσο και την δεκαετία του 1990 από τους Γιουγκοσλάβους. Να θυμίσουμε ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας – Πόντου – Κωνσταντινούπολης και Κύπρου ήρθαν οικογένειες. Οι Γιουγκοσλάβοι τόσο το 1993 όσο και το 1999 έστειλαν κυρίως παιδιά ενώ οι γονείς έμειναν στην χώρα. Εδώ όμως βλέπουμε ότι το 90% των μεταναστών είναι άνδρες ηλικίας 18 – 45 ετών (στρατεύσιμη ηλικία) και μάλιστα μόνο ταλαιπωρημένοι δεν δείχνουν. Τουναντίον οι περισσότεροι είναι γυμνασμένοι. Όσο αφορά τα γυναικόπαιδα, είναι σπάνιο να δούμε γυναίκες και παιδιά και ως δια μαγείας τα λίγα  γυναικόπαιδα που θα δούμε είναι από εμπόλεμες περιοχές (π.χ. Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ).
 • Έχουμε βρει χιλιάδες περιπτώσεις μεταναστών που είχαν πολεμήσει στην Συρία και στο Ιράκ υπέρ του Ισλαμικού κράτους (ξέρετε τα καλά παιδιά που αποκεφαλίζουν κόσμο αβέρτα) ενώ οι τρομοκράτες που αιματοκύλησαν τη Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία είχαν μπει σαν μετανάστες στην Ελλάδα. Έτσι συνέχεια βρίσκουμε σε μετανάστες φωτογραφίες που πρωταγωνιστούν και να κρατούν με περηφάνια κομμένα κεφάλια. Μάλιστα οι μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας, Αυστρίας, Δανίας και Ουγγαρίας αναφέρουν ότι περί τους 8.000 βετεράνους μαχητές του Ισλαμικού κράτους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
 •  Την ίδια στιγμή βλέπουμε σε δομές φιλοξενίας οι άνδρες να εκπαιδεύονται. Πρωινό τρέξιμο, φυσική κατάσταση και μετά αυτοάμυνα και χρήση μαχαιριού. Μάλιστα σε αναφορά από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία πρόπερσι ανακοινώθηκε η εύρεση πολεμικού οπλισμού (πολεμικά τυφέκια, σφαίρες και χειροβομβίδες) ανάμεσα στους μετανάστες. Δεν είναι τυχαία οι σύμπραξη «αναρχικών» με τους εν λόγω μετανάστες με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των επιθέσεων των αναρχικών που έχουν πλέον στρατιωτική οργάνωση. Δεν ξέρω για εσάς αλλά κάτι δεν μου αρέσει σε αυτή την εικόνα.
 • Επίσης αν είναι σε τόσο ελεεινή η κατάσταση τους γιατί είναι όλοι τους γεροδεμένοι και όχι σκελετωμένοι όπως ήταν οι Μικρασιάτες πρόγονοί μας; Επίσης γιατί πετάνε το δωρεάν φαγητό τω Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αρίστης ποιότητας με υλικά σύμφωνα με την θρησκεία τους και σε αρκετή ποσότητα; Τουναντίον τρώνε από σουβλατζίδικα. Πώς βρέθηκαν να πωλούνται στο Μοναστηράκι υπνόσακοι που δόθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό στις δομές φιλοξενίας;

Τέλος θα γίνω κακός αλλά έχω μια απορία. Όλοι τους αναφέρουν ότι έχασαν τα έγγραφά τους (Ταυτότητες, διαβατήρια κ.α). Όμως ουδείς έχει χάσει το iphone του. Μια απλή έρευνα σε φωτογραφίες θα σας πείσει. Αλήθεια που βρέθηκαν τα κινητά αυτά που κοστίζουν €700 από ανθρώπους που προέρχονται από χώρες με μισθούς €150 – €200; Πώς δεν χάσανε τα κινητά τους αλλά χάσανε κάθε έγγραφο ταυτοπροσωπίας όλοι τους;

Βέβαια συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις και οι ΜΚΟ (που ανάθεμα και αν ξέρουμε που βρίσκουν τόσα χρήματα) λένε ότι οι παραπάνω μετανάστες είναι φιλήσυχοι. Όμως αναφορές της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Ερυθρού Σταυρού δείχνουν μια άλλη εικόνα. Έτσι:

 • Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό στις δομές φιλοξενίας τουλάχιστον το 80% των γυναικών έχει βιαστεί ή έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Οι περισσότερες μάλιστα λόγω κουλτούρας ή λόγω απειλών δεν κάνουν αναφορά στην αστυνομία.
 • Σύμφωνα με την Αστυνομία στις δομές φιλοξενίας το 90% των ανηλίκων έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με το λιμενικό κάθε μέρα έσωζαν οι λιμενικοί στο Πειραιά 3 – 4 παιδάκια από βιασμό. Πόσα άλλα όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν;
 • Στις δομές φιλοξενίας γίνεται ανοιχτά εμπόριο ναρκωτικών κυρίως ηρωίνης και κάνναβης.
 • Στην Αθήνα κυκλώματα από Έλληνες και Πακιστανούς εξωθούν στην πορνεία γυναίκες και παιδιά μεταναστών κυρίως στις περιοχές Ομονοίας και Πεδίου του Άρεως.
 • Όλες οι εξεγέρσεις λαθρομεταναστών έχουν γίνει οργανωμένες και ομαδικά σε διάφορα σημεία αφότου οι λαθρομετανάστες έλαβαν συγκεκριμένα μηνύματα στα κινητά τους προερχόμενα από αριθμούς από Αραβικές χώρες. Άρα υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της Ελλάδος και της Ε.Ε..

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι λαθρομετανάστες έχουν εγκληματική συμπεριφορά ενώ οι προερχόμενοι από εμπόλεμες περιοχές οικογενειάρχες γίνονται θύματα εκμετάλλευσης. Κάτι δεν πάει καλά.

Και πάλι θα γίνω κακός αλλά θα αναφέρω το εξής. Τον περασμένο μήνα μέσα με μια μέρα αποβιβάστηκαν σε Ελληνικά νησιά ανενόχλητοι 350 μετανάστες. Όλοι σχεδόν άνδρες. Αλήθεια σκεφτήκατε ότι μπορεί κάποια στιγμή αυτοί οι 350 να μην είναι μετανάστες αλλά Τουρκικές ειδικές δυνάμεις ντυμένες με πολιτικά και με κρυμμένα όπλα; Ανενόχλητα μπορούν να καταλάβουν το λιμάνι προτού προσεγγίσουν οι κύριες δυνάμεις. Ένα υποθετικό σενάριο το οποίο όμως πρέπει να μας απασχολήσει αρκετά.

Την ίδια στιγμή έχουμε την Καρόλα Ρακέτε, την Γερμανίδα καπετάνιο που μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ιταλία και κάποιοι ανόητοι ή αδαείς την έχουν κάνει σύμβολο ελευθερίας. Μπούρδες κατσαρές. Αρχικά ας θέσουμε κάποια ερωτήματα:

 • Αφού είναι Γερμανίδα και τόσο νοιάζεται για τους λαθρομετανάστες γιατί δεν τους μεταφέρει στην Γερμανία, που άλλωστε έχουν τεράστιες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους λαθρομετανάστες; Και όμως τους μεταφέρει σε ένα άλλο κράτος μη σεβόμενη τους νόμους. Δηλαδή θέλω να φιλοξενήσω ένα φίλο μου και μπαίνω με το έτσι θέλω στο σπίτι του γείτονα να βάζω τον φίλο μου μουσαφίρη και όλα τα έξοδα του να τα καλύπτει ο γείτονας. Παράλογο; Και όμως αυτό έκανε η κυρία Ρακέτε.
 • Αντί να κάνει τόσα ταξίδια και να φέρνει λαθρομετανάστες σε άθλιες δομές όπως λέει η ίδια γιατί δεν πήρε ένα αριθμό από αυτούς και με τα αμέτρητα λεφτά που έχει, να τους προσφέρει ένα καλύτερο αύριο (π.χ. σπίτι, δουλειά, φαγητό);
 • Που βρίσκει τα χρήματα για αυτές τις δράσεις της; Πώς μπορεί και ξοδεύει σε κάθε ταξίδι χιλιάδες ευρώ που κανείς δεν γνωρίζει την προέλευσή τους;
 • Γιατί στο καράβι με το οποίο συνελήφθει στην Ιταλία μετέφερε μόνο άνδρες; Που είναι οι γυναίκες και τα παιδιά;

Βρωμάει πολύ το πράγμα και πλέον μιλάμε για μεγάλη μπίσνα και η Ρακέτε δεν είναι η μόνη. Ας δούμε ένα απλό σενάριο. Ο μέσος μετανάστης πληρώνει €1.000 το κεφάλι για να θαλασσοπνιγεί στο Αιγαίο προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Από την Ελλάδα θα πληρώσει άλλα τόσα λεφτά να φτάσει στο τελικό του προορισμό (π.χ. Γερμανία). Την ίδια στιγμή ένα αεροπορικό εισιτήριο από Τουρκία στη Γερμανία κοστίζει €300!!! Επίσης ο μέσος μισθός στο Πακιστάν είναι περί τα €50 το μήνα. Πού τα βρήκε ο Πακιστανός τόσα χρήματα; Κάτι μήπως δεν κολλάει;

Δυστυχώς όμως και οι δικοί μας κέρδισαν. Ναι η κα Τασία δεν είπε ψέματα ότι πολλοί χρέωναν στους μετανάστες το καφέ €10. Επίσης γιατί από την Μυτιλήνη οι μετανάστες για να πάνε στην Ειδομένη του Κιλκίς, έπρεπε να πάνε με πλοίο στον Πειραιά και από εκεί με λεωφορείο στην Ειδομένη; Δεν μπορούσαν να πάνε απευθείας Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία με λεωφορείο να πάνε Ειδομένη; Ποίοι κέρδισαν; Την ίδια στιγμή γιατί τα πλοία που ναυλώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρέωναν εισιτήριο και στους μετανάστες; Δηλαδή η πλοιοκτήτρια εταιρία πληρώθηκε το κόστος μεταφοράς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πούλησε εισιτήρια στους μετανάστες. Άρα διπλό κέρδος!!! Δυστυχώς κέρδισαν πολλοί πολλά χρήματα και ντροπή τους διότι εκμεταλλεύτηκαν με χείριστο τρόπο πολύ κόσμο.

Τέλος έχουμε τις ΜΚΟ (Μπίσνες Καλά Οργανωμένες) που λαμβάνουν τεράστια ποσά για την φροντίδα των μεταναστών τα οποία καταλήγουν σε διαφόρων τις τσέπες. Πρόσφατα η FRONTEX ανέφερε ότι πάνω από τις μισές ΜΚΟ έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα ενώ σε πολλές χώρες (ανάμεσά τους Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία και Γαλλία) κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομο πλουτισμό. Μάλλον έτσι και η κυρία Ρακέτε βρήκε τα τόσες χιλιάδες ευρώ.

Έτσι ας γυρίζουμε στο ερώτημα αν βάλουμε πιο σκληρούς νόμους θα είναι απάνθρωπο ή ανθρώπινο; Θα ξεκινήσουμε ότι βάση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας μόνο το 20% των αιτηθέντων δύναται να λάβει άσυλο λόγω ότι προέρχεται από εμπόλεμη περιοχής (π.χ. Συρία) ή λόγω πολιτικών διώξεων (π.χ. Τουρκία). Άρα βάση του νόμου το 15% των μεταναστών δικαιούται να λάβει άσυλο και να παραμείνει στην χώρα μας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού περάσουν και ιατρικές εξετάσεις.

Από το υπόλοιπο  85% που είναι οικονομικοί μετανάστες πρέπει να γίνουν σοβαροί και συστηματικοί έλεγχοι που να περιλαμβάνουν:

 • Έλεγχο και ταυτοποίηση των στοιχείων καταγωγής (ξέρετε όλοι δηλώνουν ότι τους λένε Αλί, είναι 18 ετών και είναι από τη Δαμασκό)
 • Ιατρικές εξετάσεις (το 85% των μεταναστών δεν είναι εμβολιασμένο και έτσι έχουμε κρούσματα φυματίωσης, καλαζάρ στον άνθρωπο, τύφο, χολέρα, πολυομελίτιδα)
 • Έλεγχος για πολεμικά τραύματα και έλεγχος για επαφές με τρομοκρατία. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια γιατί πρέπει αυτό να γίνει

Όσοι περνούν επιτυχώς αυτούς τους ελέγχους θα πηγαίνουν στο επόμενο βήμα προκειμένου να δούμε πόσοι από αυτούς θα μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Ε.Ε. βάση της αγοράς εργασίας, όπως άλλωστε πολύ σωστά πράττει η Αυστραλία. Όσοι δεν περνούν τους ελέγχους να ξαναστέλνονται δωράκι στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή πρέπει η Ελλάδα να θωρακιστεί στα σύνορά της σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να θεσπίσουν ειδικό νομικό πλαίσιο με σκοπό να μειωθούν οι ροές με τα εξής μέτρα:

 • Να επιβάλει αυστηρότατες οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στην Τουρκία και σε όποια άλλη χώρα βοηθάει σε αυτό το δουλεμπόριο
 • Να κυνηγήσει ποινικά όλες της ΜΚΟ που προωθούν και κερδίζουν από αυτό το δουλεμπόριο
 • Να τιμωρήσουν τις χώρες της Ε.Ε. που δεν συνεισφέρουν  στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου όπως είναι η Ουγγαρία, η Εσθονία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Τσεχία και η Πολωνία

Με τα παραπάνω μέτρα των ελέγχων και των απελάσεων θα πετύχουμε τα εξής:

 • Να δώσουμε άμεσα άσυλο στα πραγματικά θύματα των πολέμων έτσι ώστε να βρουν ένα σπίτι και ένα καλύτερο αύριο, να αποφύγουν τις ταλαιπωρίες και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας και να αποφύγουν να γίνουν θύματα βίας στις δομές. Επίσης η αίτησή τους θα διεκπεραιωθεί πιο άμεσα χωρίς να περιμένουν 2 – 3 χρόνια στην αναμονή. Αρκετά τράβηξαν στο πόλεμο μην τους πεθάνουμε και εμείς.
 • Να βάλουμε όσους οικονομικούς μετανάστες πραγματικά μπορούμε να υποστηρίξουμε στην αγορά εργασίας διασφαλίζοντας τους ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο και φυσικά μια καλή ανάπτυξη της χώρας μας.
 • Συγχρόνως θα προστατευτούμε από την εισαγωγή του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε., μειώνοντας την εγκληματικότητα κατά 70-85% σύμφωνα με μελέτες Ελλήνων και Ευρωπαίων αστυνομικών και εγκληματολόγων. Ένα απλό παράδειγμα για το οργανωμένο έγκλημα: σύμφωνα με μελέτη της Ολλανδικής αστυνομίας το 70% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ολλανδία είναι θύματα δουλεμπορίου!!!
 • Μειώνουμε τα τεράστια έξοδα που δαπανούμε. Πλέον με κλάσματα των χρημάτων που δαπανούμε τώρα θα μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Θα μπορεί ένας πρόσφυγας να βρει πιο άμεσα σπίτι να μείνει και μια θέση εργασίας δίνοντάς του ένα καλύτερο αύριο.
 • Θα προστατευτούμε από διάφορες μολυσματικές ασθένειες που ξαναήλθαν στην ΕΕ μετά από δεκαετίες.

Άρα η θέσπιση σκληρών ελέγχων θα διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο και για εμάς αλλά και για όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Έτσι μπορούμε να κλείσουμε ότι η θέσπιση ελέγχων είναι πραγματικά πιο ανθρώπινη από το τωρινό καθεστώς του «μπάστε σκύλοι αλέστε».

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.