Εθνικές επέτειοι και σημαιοφόροι

Κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου μαζευόμαστε να καμαρώσουμε τους μαθητές των σχολείων και το στρατό να παρελαύνει στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Βέβαια παρελάσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Αναχρονιστικό, μιλιταριστικό και με ρίζες Μεταξά λένε οι γνωστοί μας γραφικοί αριστεροί. Βέβαια παρελάσεις και με περισσότερη αίγλη πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε ότι και τα κουμουνιστικά καθεστώτα οργάνωναν μεγαλειώδες παρελάσεις που διαρκούσαν 3-4 ώρες!!

Εγώ θα ήθελα να σταθώ στα συνεχή σχόλια περί αφρικανών μαθητών, μαντίλας, αλλά και αλλοδαπών σημαιοφόρων, σχόλια που βγαίνουν σε κάθε παρέλαση. Για τους μαθητές δεν με ενδιαφέρει αν είναι μαύροι, καφέ, κίτρινοι, πράσινοι, τυρκουάζ, από τη στιγμή που είναι μαθητές Ελληνικών σχολείων βάση νόμου πρέπει να παρελάσουν. Τουλάχιστον αυτοί τείνουν να είναι πιο σεμνοί από τις Ελληνίδες μαθήτριες που πάνε στην παρέλαση ντυμένες σαν εκδιδόμενες γυναίκες.

Για μένα το πιο σημαντικό είναι ο σημαιοφόρος, ο καλύτερος των καλύτερων που αναλαμβάνει να φέρει το Εθνικό Σύμβολο μας το οποίο μάλιστα πρέπει να φυλάξει με την ζωή του. Τα παραπάνω διέπονται από τον στρατιωτικό κανονισμό. Όμως τι κάνουμε αν ο καλύτερος μαθητής δεν είναι Έλληνας και είναι αλλοδαπός; Στις στρατιωτικές σχολές φοιτούν αλλοδαποί μαθητές από χώρες των Βαλκανίων, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Πολλές φορές αυτοί οι μαθητές, που παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα Ελληνικά, είναι αριστούχοι. Αρκετές φορές οι διοικήσεις των σχολών ήρθαν στη δύσκολή θέση να έχουν για σημαιοφόρο ένα Σέρβο, ένα Γεωργιανό, ένα Τυνήσιο ή ένα Νιγηριανό σπουδαστή. Τελικά βάση του κανονισμού που αναφέρει ρητά ότι πρέπει να είναι Έλληνας ο σημαιοφόρος αναλαμβάνει σημαιοφόρος ο αριστούχος Έλληνας μαθητής και ο αλλοδαπός αναλαμβάνει παραστάτης.

Αλλά τα σχολεία δεν είναι στρατός. Φυσικά και δεν είναι αλλά πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Ας μην ξεχνάμε το θέμα Τσενάι που μας είχαν πρήξει τα κανάλια για τον αριστούχο Αλβανό μαθητή που έπρεπε να γίνει σημαιοφόρος. Ο ίδιος μάλιστα δήλωνε Αλβανός, ότι δεν πάει την Ελλάδα ενώ τώρα είναι αναμεμιγμένος με κινήματα που κοιτούν να υποδαυλίσουν την Ελλάδα. Ντροπή.

Η σημαία πρέπει να φέρεται από Έλληνα και μόνο, αλλά από Έλληνα που αγαπάει την Πατρίδα του, όπως αναφέρει ρητά ο νόμος. Τι θα κάνουμε αν δεν υπάρχουν αριστούχοι Έλληνες μαθητές; Πολύ απλά ας ανοίξουν τα στραβάδια τους να διαβάσουν και απεμπλακούν από τα κινητά και το Playstation.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *