Πίτσα με Μανιτάρια και Ρόκα

      Δεν υπάρχουν σχόλια στο Πίτσα με Μανιτάρια και Ρόκα

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια μανιτάρια άπτρα τα γνωστά σε όλους Champion

Έτοιμη ζύμη για πίτσα ή τη δικιά μου ζύμη (τη συνταγή θα τη βρείτε στο τέλος του άρθρου)

2 σκελίδες σκόρδου, πολύ λεπτά κομμένες

Κομμένη μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια

Ενα σακουλάκι ρόκα

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (ή και περισσότερο αν το προτιμάτε)

3 κουταλιές παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

2. Παράλληλα, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, αφήστε τα να μαγειρευτούν, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

3. Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη στο μέγεθος που θέλετε. Μοιράστε το σκόρδο πάνω στη ζύμη και ύστερα λίγη από τη μοτσαρέλα και τα μισά μανιτάρια. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω στην πίτσα.

4. Μεταφέρετε προσεκτικά την πίτσα στο ταψάκι. Ψήστε μέχρι να σκουρύνει, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Η Ζύμη της Πίτσας

200ml χλιαρό γάλα

30γρ νοπή μαγιά

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

Λίγο ελαιόλαδο

500γρ (250 μαλακό – 250 μαλακό)

Άμα βγεί νερουλή πρσθέτουμε λίγο αλεύρι κατα προτήμηση μαλακό

Το αφήνουμε 45 λεπτα εώς 1 ½  ώρα

Πάνου Κώστας, Σεφ

Facebooktwitterpinterestinstagram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *