Προφανώς και ο τίτλος παραπέμπει σε μια μακαρονάδα όπως θα καταλάβατε, και συγκεκριμένα στην αγαπημένη σε όλους μας Καρμπονάρα , αλλά θα σας επιστρέψω στην κλασσική, Ιταλική της εκδοχή.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Σπαγγέτι 400γρ
Μπέικον 200γρ
Κρασί άσπρο(προαιρετικά) 80 ml
Αβγό 1 τεμ.
Κρόκοι αβγών 2 τεμ
Παρμεζάνα 75γρ
Αλατί κ.π
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο κ.π
Κρέμα γάλακτος 80ml
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.Κόβουμε σε μικρά καρέ το μπέικον και σ’ ένα τηγάνι ροδίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία.
Σβήνουμε και εξατμίζουμε με άσπρο κρασί(προαιρετικά).
Σε μια μικρή λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τον κρόκο του αβγού και το ολόκληρο αβγό,το τριμμένο τυρί και τρίβουμε με το μύλο το μαύρο πιπέρι.Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και κρέμα γάλακτος.Βράζουμε τα σπαγγέτι <<ακλ-ντέντε>>(να κρατάνε),και ρίχνοντας τα στο τηγάνι με το μπέικον ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μίγμα της λεκανίτσας και κουνώντας γρήγορα αφήνουμε να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρουμε πουδράροντας με λίγη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
– Tip
Το δέσιμο της καρμπονάρας απαιτεί ταχύτητα διότι υπάρχει κίνδυνος να πήξει αρκετά.Ρίχνοντας λίγο νερό απο το βρασμό των μακαρονιών βοηθάμε στην καλύτερη σύσταση της σάλτσας –ζυμαρικού.
Πάνου Κωνσταντίνος , Σέφ



