Θαλασσινές Αλχημείες

      No Comments on Θαλασσινές Αλχημείες

Σήμερα το μενού έχει κάτι από Κίνα. Ένα απλό και γρήγορο πιάτο που εκφράζει την κουζίνα ενός λαού πλούσιου σε παράδοση, ήθη και έθιμα. Οπότε σας παρουσιάζω τις περίφημες Γαρίδες Dragon Hair (Κανταΐφι).

   Υλικά για 4 Άτομα:

  • 24 γαρίδες νούμερο 2
  • Κανταΐφι  400γρ
  • 3 Αβγά
  • Αλάτι  κ.π
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ.π
  • Άμυλο κ.π
  • Σκόνη σκόρδου κ.π
  • Αλεύρι κ.π
  • Ηλιέλαιο κ.π
  • Σόδα κ.π

    Τρόπος Παρασκευής:

Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσουν το κεφάλι.

Τις  πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,σόδα,σκόνη σκόρδου,λίγο ασπράδι αβγού και άμυλο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, με λίγο νερό.

Βάζουμε τις γαρίδες στο μείγμα,τις βουτάμε και τις βγάζουμε.

Τις τυλίγουμε με κανταΐφι αφήνοντας το κεφάλι ακάλυπτο.

Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι(περίπου το 40-50%του τηγανιού να καλύπτεται)και βάζουμε τις περιτυλιγμένες γαρίδες να τηγανιστούν.

Τις βγάζουμε όταν χρυσαφίσουν και τις αλατίζουμε.

Σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και εάν θέλουμε  μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σόγια σος.

 Πάνου Κώστας, Σεφ

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *