Cheesecake

      No Comments on Cheesecake

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, ιδανικό για την περίοδο του καλοκαιριού! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλή, καθώς για την εκτέλεσή της δεν χρειάζονται φύλλα ζελατίνης όπως συνηθίζεται στο cheesecake froid και το λάιμ δίνει μια διαφορετική νότα.

Υλικά για τη βάση

250γρ μπισκότα τύπου digestive

100 γρ βούτυρο γάλακτος

Κανέλα

Υλικά για την κρέμα

500 γρ κρέμα τυρί

660 ml κρέμα γάλακτος 35%

120 γρ ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από ένα λάιμ

Χυμό από μισό λάιμ

Εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε λίγη κανέλα τριμμένη.
  • Στο πολυκοπτικό (μούλτι) θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι που πριν είχαμε λιώσει το βούτυρο και ομογενοποιούμε μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα τσέρκι 30 εκατοστών με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε με τη βοήθεια ενός ποτηριού, έτσι ώστε να είναι επίπεδη η βάση μας. Μεταφέρουμε τη βάση μας στο ψυγείο για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα τυρί, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε με χαμηλή ροή την κρέμα γάλακτος ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα, με υφή σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και στρώνουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ ή ενός κουταλιού.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε το γλυκό μας από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή και φρέσκα φρούτα.

💡Tips

  • Το τυρί κρέμα και η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα για να σφίξει η κρέμα μας.
  • Σε περίπτωση που παραχτυπήσουμε την κρέμα μας, προσθέτουμε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος.
  • Τη μαρμελάδα μπορούμε να την προσθέσουμε 2 ώρες πριν ξεφορμάρουμε το γλυκό μας για ευκολία.
  • Για να κόψουμε πιο εύκολα τα κομμάτια, μπορούμε να βουτάμε το μαχαίρι μας σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό.

Καλή επιτυχία!❤

Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *