Μια διαφορετική συνταγή για να συνοδεύετε τον καφέ σας, το πρωινό σας, για μια γλυκιά απόλαυση ή για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο. Επίσης, είναι κατάλληλη για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Υλικά για το cake
250 γρ λάδι καρύδας και επιπλέον για το σεμιζάρισμα της φόρμας
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική ή καρύδας
100 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
250 γρ γάλα καρύδας
400 γρ αλεύρι φαρίνα και επιπλέον για το σεμιζάρισμα της φόρμας
150 γρ τριμμένη καρύδα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ λάδι καρύδας
1 κ.σ γάλα καρύδας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C.
Σεμιζαρουμε μια φόρμα για κέικ με λάδι καρύδας και αλεύρι.
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί σχεδόν η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα ανακατεύοντας με κάθε προσθήκη και το αλάτι.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα σε 3 δόσεις κάθε ένα. Τελειώνουμε ενσωματώνοντας την καρύδα, κρατώντας 1 κ.σ. για διακόσμηση.
Ψήνουμε για 50′ – 60′ ανάλογα με το φούρνο μας. Μπορούμε να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του για 15′ τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε μαζί με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Πριν λιώσει τελείως η σοκολάτα, προσθέτουμε και το γάλα. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα που κρατήσαμε.
Καλή απόλαυση! ?
Παγώνα Σταυροπούλου