Μπισκότα Bουτύρου

      No Comments on Μπισκότα Bουτύρου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με άρωμα βανίλιας και τζίντζερ και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Θα τα διακοσμήσουμε με μια επικάλυψη για να τα κάνουμε ακόμα πιο γιορτινά!

Υλικά για τα μπισκότα

225 γρ. βούτυρο γάλακτος

220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό 50 – 60 γρ.

2 βανίλιες

½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

¼ μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για το γλάσο

700 γρ. ζάχαρη άχνη

120 γρ. ασπράδι αυγού

1 κ.γ. σιρόπι γλυκόζης προαιρετικά

Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Νερό

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αυγό και ομογενοποιούμε. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια μπάλα και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C στις αντιστάσεις.

Τοποθετούμε τη μια μπάλα σε μια αλευρωμένη λαδόκολλα, καλύπτουμε με μία ακόμα λαδόκολλα και με έναν πλάστη ανοίγουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει περίπου 0,5 εκατοστά. Κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας. Μεταφέρουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 – 12′ ή έως ότου τα μπισκότα μας πάρουν χρώμα στις άκρες. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν καλά, μπορούμε να τα γλασάρουμε.

Εκτέλεση για το γλάσο royal icing

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρίζουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις την ζάχαρη άχνη, την οποία πρώτα έχουμε κοσκινίσει. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά πηχτό. Για να το αραιώσουμε προσθέτουμε λίγες κουταλιές νερό, μέχρι να είναι ρευστό για να μπορέσουμε να γλασάρουμε τα μπισκότα μας. Στο τέλος προσθέτουμε και τη γλυκόζη, για να γίνει πιο γυαλιστερό το γλάσο μας. Γλασάρουμε με κορνέ με μικρή μύτη ή με ένα κουτάλι. Αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει.

💡Tips

  • Η ζύμη αυτή είναι ιδανική για μπισκότα που κόβονται με κουπάτ, αφού δεν αλλοιώνεται ιδιαίτερα κατά το ψήσιμο. Όσο πιο λεπτά θα ανοίξουμε τα μπισκότα, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
  • Για το γλάσο, υπάρχει στο εμπόριο παστεριωμένο ασπράδι αυγών για να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές, καθώς δεν ψήνεται.
  • Η υφή του γλάσου διορθώνεται εύκολα με την προσθήκη νερού για να αραιώσει ή ζάχαρης άχνης για να πυκνώσει.
  • Αντί για royal icing μπορούμε να πάρουμε ζαχαρόπαστα από το εμπόριο ή απλά να τα αχνίσουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Όλη η διαδικασία γίνεται και με μίξερ χειρός.

Καλή επιτυχία!🎄

Παγώνα Σταυροπούλου

Υ.Σ.: Η Παγώνα μας βρήκε την παραπάνω συνταγή στο Recipetineats, ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να την μεταφράσει προσθέτωντας συγχρόνως τη δική της πινελιά.

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *