Καλαμάκια Κοτόπουλο

      No Comments on Καλαμάκια Κοτόπουλο

Μπορούμε μόνοι μας να ετοιμάσουμε εύκολα τα δικά μας καλαμάκια κοτόπουλο, χωρίς να παραγγείλουμε για ένα πιο υγιεινό γεύμα.

Υλικά για 8 καλαμάκια

Για τα καλαμάκια

2 φιλέτα κοτόπουλου περίπου 800 γρ

250 γρ μανιτάρια

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 μέτριο κρεμμύδι

16 τοματίνια

Ξερό σκόρδο

φρέσκο θυμάρι

Κουρκουμάς

Κάρυ

1 κ.σ μουστάρδα

Worcestershire sauce

8 καλαμάκια για σουβλάκι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

Λόλα πράσινη και κόκκινη

Ρόκα

Τοματίνια

Φλοίδες παρμεζάνας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. σταφίδες μαύρες

1 μικρό ξινόμηλο

1 κ.γ. μουστάρδα

1κ.γ. μέλι

1 κ.σ. βαλσάμικο παλαιωμένο

Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Για τα καλαμάκια

  • Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους περίπου 3 εκατοστών.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κύβους
  • Από τα μπαχαρικά θα χρειαστούμε ¼ κ.γ από το καθένα και από την Worcestershire sauce λιγες σταγόνες.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα καλαμάκια σε ένα μπολ, εκτός από το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η μαρινάδα παντού.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
  • Μουλιάζουμε τα καλαμάκια για 10′ σε νερό.
  • Αλατίζουμε τα υλικά μας και τα περνάμε στα καλαμάκια.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15-20′, γυρνώντας τα μια φορά περίπου στη μέση του ψησίματος.

Για τη σαλάτα

  • Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε κατά την αρεσκεία μας.
  • Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να απελευθερωθούν τα έλαιά του.
  • Για τη βινεγκρέτ, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα λαχανικά, το μήλο κομμένο σε κύβους, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και στο τέλος τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε τις φλοίδες παρμεζάνας.

Για το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε τις πίτες σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο για 2’, τις κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με τη σαλάτα και τα καλαμάκια.

💡Tips

  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο αν προτιμάμε.
  2. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε και τυλιχτά καλαμάκια ή και να τηγανίσουμε πατάτες για να τα συνοδέψουμε.

Καλή επιτυχία! 🎈   

Παγώνα Σταυροπούλου   

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *