Βlink

      No Comments on Βlink

του Φιλ Πόρτερ

Το έργο: Το Blink είναι η ιστορία δύο νέων ανθρώπων, της Σόφι και του Τζόνα, οι οποίοι ζουν στο σύγχρονο Νότιο Λονδίνο. Δύο νέοι στην πρώτη μετ εφηβική τους νιότη οι οποίοι μετακόμισαν στη μεγάλη πόλη από την επαρχία για να αποδράσουν από τα οικογενειακά τους τραύματα. Κατοικούν στο ίδιο κτήριο και ξεκινούν μέσω μιας κάμερας – οθόνης ενδοεπικοινωνίας μια ιδιόρρυθμη κι ανομολόγητη σχέση. Είναι ο τρόπος τους να εκφράσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Ένα ατύχημα στο δρόμο θα τους φέρει πιο κοντά, αναγκάζοντάς τους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Το πόσο κοντά θα έρθουν όμως, είναι το βασικό ζήτημα που θέτει το έργο. Το ερώτημα αν η Σόφι και ο Τζόνα είναι ικανοί να ομολογήσουν και να ζήσουν έναν έρωτα. Η ανικανότητα τους να επικοινωνήσουν, η αναπηρία τους να εκφράσουν την ερωτική τους επιθυμία, και η ανάγκη επιστράτευσης ενός ηλεκτρονικού γκάτζετ ώστε να ανακαλύψει ο ένας τον άλλον, αν και ούτε αυτό δίνει τη λύση και ουσιαστικά ενισχύει την αποξένωση, όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά συνοψίζουν τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις της εποχής μας, και μιας γενιάς που μεγαλώνει στις χαώδεις και απρόσωπες μεγαλουπόλεις αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα της με απάθεια, ανίκανη να κάνει το επόμενο βήμα.

Συγγραφέας: Ο Φιλ Πόρτερ, γεννημένος το 1977, είναι βραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και λιμπρετίστας.

Τα έργα του απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό καθώς οι ήρωες τους είναι σχεδόν πάντα νέοι. Το Blink έκανε πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου 2012 στο Traverse Theatre στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο. Το 2014 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Brits Off Broadway Festival στην Νέα Υόρκη.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Από 10 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Faust.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο: 21:00

Κυριακή 18:00

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Παίζουν: Παναγιώτα Βιτετζάκη & Θάνος Λέκκας

Οι Πρωταγωνιστές: Παναγιώτα Βιτετζάκη & Θάνος Λέκκας

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Τιμές Eισιτηρίων: Κανονικό: € 12, Φοιτητικό: €10

Γιατί να το Δω:

  • Γιατί παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
  • Γιατί μιλάει για την αποξένωση των ανθρώπων στην εποχή των social media.
  • Για τον Θάνο Λέκκα, έναν πολύ ταλαντούχο ηθοποιό, υποψήφιο για το βραβείο Χορν 2019, με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του στον πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του.

Γιάννης Αγγελάκης, Συγγραφέας – Σκηνοθέτης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *