Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Η νέα χρονιά μπήκε με δυναμισμό στο κομμάτι της εξωτερικής μας πολιτικής. Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες σήμερα είναι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς σαν συγγραφική ομάδα του SmashPoint είχαμε ξεκάθαρη θέση ότι είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας με την ΠΓΔΜ διότι θεωρούμε απαράδεκτο εδώ και 27 χρόνια να μην υπάρχει μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ δυο γειτονικών χωρών. Είχαμε τονίσει όμως ότι πρέπει η συμφωνία να γίνει με τέτοιο τρόπο που και οι δυο χώρες βρουν κοινό έδαφος για την δημιουργία ενός νέου κλίματος συνεργασίας και αναβάθμισης των σχέσεών μας. Μάλιστα τονίστηκε ότι πρέπει να κάνουμε τα Σκόπια να φύγουν από την ομπρέλα της Τουρκίας και να μπουν στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδος.

Τα δυο αγκάθια της συμφωνίας ήταν η αναγνώριση από την Ελλάδα του «μακεδονικού» έθνους και της «μακεδονικής» ταυτότητας που εμείς σαν smashpoint θα ονομάζουμε σλαβομακεδονική. Όμως από το 1957 που ξεκίνησαν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος – Γιουγκοσλαβίας (Ομόσπονδο κράτος) η Ελλάδα έκανε συμφωνία και με την «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» άρα αναγνώρισε την περιοχή σαν «Μακεδονία». Όπως έχουμε αναφέρει πολλές Ελληνικές δημόσιες εταιρίες έχουν συνεργασία με αντίστοιχες των Σκοπίων όπως η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ. Αυτοί πώς αναγνώριζαν το γειτονικό κράτος; Ας μην ξεχνάμε τις δηλώσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης προς τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Άρα ουσιαστικά η Ελληνική μυωπία στα διεθνή τεκταινόμενα ουσιαστικά έχουν δώσει τον άσσο στο μανίκι στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Όμως όπως είχε επισημάνει ο κύριος Κουτσουράκης στην συνέντευξή του η συμφωνία των Πρεσπών είχε πολλά γκρίζα σημεία τα οποία θα βρούμε μπροστά μας και ότι ανοίγει τον αλυτρωτισμό. Δυστυχώς για την Ελλάδα ο κύριος Κουτσουράκης επιβεβαιώνεται κάθε φορά που ο κύριος Ζάεφ ανοίγει το στόμα του.

Έτσι ξεκινάμε πάλι με την εθνότητα που οι Σκοπιανοί λένε ότι θα μένουν στην Βόρεια Μακεδονία αλλά θα ονομάζονται Μακεδόνες και όχι Βόρειο Μακεδόνες. Αυτό είναι παράλογο. Όμως πουθενά στην συμφωνία δεν τονίστηκε ότι η εθνολογική ονομασία του λαού θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το όνομα της χώρας. Έτσι τώρα ο κύριος Ζάεφ διατυμπανίζει ότι η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην αναγνώριση του Μακεδονικού έθνους!!! ‘Όμως δεν μας λέει ο κύριος Ζάεφ ούτε και τα δικά μας ΜΜΕ τις αντιδράσεις των Αλβανών κατοίκων των Σκοπίων που δεν αποδέχονται την εθνότητα του «Μακεδόνα» άσχετο αν οι Αλβανοί υπερψήφισαν την συμφωνία στο δημοψήφισμα του Οκτωβρίου. Το θέατρο του παραλόγου. Αλλά δυστυχώς οι Αλβανοί αντιδρούν και μάλιστα επιθυμούν νέα δικαιώματα κάτι που τρομοκρατεί τους  Σλαβομακεδόνες ειδικά τώρα με την ένωση Αλβανίας και Κοσόβου αφού όλοι γνωρίζουν ότι η επόμενη περιοχή που εποφθαλμιούν οι Αλβανοί είναι η ΠΓΔΜ!!! Άρα όπως είχε τονίσει ο αξιωματικός μας η συμφωνία αυτή θα φέρει αρκετά οφέλη στην ΠΓΔΜ αλλά θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με ένα επικείμενο εμφύλιο πόλεμο στην γείτονα χώρα που θα οδηγήσει στο διαμελισμό της.

Για το επόμενο σημείο μπορούμε να θυμηθούμε την λαϊκή ρήση «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει και στο κρεβάτι». Έτσι ο κύριος Ζάεφ με περισσό θράσος πλέον προκαλεί συνεχώς για «Μακεδονία του Αιγαίου» και «μακεδονική» μειονότητα. Μάλιστα έφτασε σε σημείο ο κύριος Νίμιτς, ανέκαθεν υπερμάχος των Σκοπίων και με ανθελληνική στάση, να αντιδράσει και να ζητήσει από τον κύριο Ζάεφ να σταματήσει την εν λόγω ρητορική. Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ ζουν στον δικό τους κόσμο και δεν αντιδρούν.

Ή μήπως αντιδρούν οι δικοί μας; Φυσικά και αντιδρούν βαφτίζοντας φασίστα κάθε Έλληνα που είναι ενάντια στην συμφωνία και καλώντας τη πραιτοριανή φρουρά των ΜΑΤ να τους πλακώσει στο ξύλο και στα χημικά. Έτσι είδαμε και τη δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ένας τραγούδησε στην Θεσσαλονίκη το «Μακεδονία ξακουστή» και τον απομάκρυναν κακής κακώς από άτομα του ΣΥΡΙΖΑ με κόκκινα περιβραχιόνια που λειτούργησαν σαν τα SturmAbteilung των Ναζί . Ευτυχώς που είναι και δημοκράτες. Βέβαια κάτι που είδαμε χάρη σε αυτό τον άνθρωπο που είπε το «Μακεδονία ξακουστή» ήταν ότι το στάδιο ήταν σχεδόν ΑΔΕΙΟ με το πολύ 300  -400 θεατές, ενώ υπήρξαν αρκετοί χειροκροτητές που ήρθαν από τη ΠΓΔΜ!!!!

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης μας ήταν η απάλειψη του Μακεδονικού Αγώνα από την ιστορία της Γ’ Λυκείου. Φυσικά ο κύριος Γαβρόγλου είπε προέβησαν σε αυτή τη στάση για να μην κουράζονται τα παιδιά. Αλήθεια όμως δεν μας εξήγησε ο κύριος Γαβρόγλου ότι γιατί την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί δεν αλλάζουν τα βιβλία τους, και μαθαίνουν για τις «σφαγές των Μακεδόνων» από Έλληνες αντάρτες και αρχηγό τον «τρομοκράτη» Παύλο Μελά; Να θυμίσουμε ότι ο μακεδονικός αγών ήταν ενάντια στους Βούλγαρους, κάτι που παραδέχονται τόσο οι Τούρκοι (ήταν τότε Οθωμανική αυτοκρατορία) όσο και οι Βούλγαροι και μάλιστα ουδέποτε αντέδρασαν στην εκμάθηση του μακεδονικού αγώνα στα Ελληνικά σχολεία. Έτσι γιατί αντιδρούν τόσο οι Σκοπιανοί όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για την εκμάθηση του Μακεδονικού αγώνα;  Εκτός βέβαια αν έτσι οι Σκοπιανοί παραδέχονται ότι είναι Βούλγαροι !!! Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 δεν υπήρχε αναφορά σε μακεδονικό πληθυσμό, έθνος, ή γλώσσα κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε 2 απογραφές το 1923 σαν Γιουγκοσλαβία και το 1942 από τους Γερμανούς. Στην περιοχή που τώρα υπάρχει η ΠΓΔΜ υπήρχαν Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες, Τούρκοι, Τσιγγάνοι. Πουθενά «μακεδόνες». Τέλος το 90% των Μακεδονομάχων ήταν Έλληνες Σλαβόφωνοι. Κύριε Ζάεφ ας μελετήσετε τα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Γιουγκοσλαβίας πριν το 1945 προτού μας το παίξετε ειδήμων.

Επόμενο φάουλ είναι το αίτημα του κυρίου Ζάεφ της επιστροφής της ιθαγένειας σε Έλληνες που εκδιώχθηκαν κατά την διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου. Ουσιαστικά μιλάμε για Έλληνες και Σλαβόφωνους Έλληνες που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα διότι πολέμησαν ενάντια στην Ελληνική νόμιμη κυβέρνηση. Οι Σκοπιανοί φυσικά κόβονται για τους απογόνους του ΣΝΟΦ που τους θεωρούν ήρωες. Να θυμίσουμε στον κύριο Ζάεφ ότι οι του ΣΝΟΦ δήλωναν ότι είναι Βούλγαροι και για αυτό από το 1941 μέχρι το 1944 το ΣΝΟΦ ήταν μέλος της Βουλγαρικής δύναμης κατοχής της Μακεδονίας, σύμφωνα με τα αρχεία του Βουλγαρικού και Γερμανικού στρατού. Το 1944 με την είσοδο των Σοβιετικών στα Βαλκάνια το ΣΝΟΦ άλλαξε ρότα και συνεργάστηκε με το ΚΚΕ (ΕΛΑΣ). Από τα τέλη του 1944 άρχισαν τη προπαγάνδα του ΚΚΕ ότι είναι «μακεδόνες». Μάλιστα  πολλά στελέχη του ΚΚΕ εναντιώθηκαν στην εισχώρηση του ΣΝΟΦ στον ΕΛΑΣ όπως ο Χαρίλαος Φλωράκης (μετέπειτα αρχηγός του ΚΚΕ), Μάρκος Βαφειάδης (στρατιωτικός διοικητής του ΔΣΕ) και ο Στέφανος Σαράφης (στρατιωτικός διοικητής του ΕΛΑΣ). Άρα οι του ΣΝΟΦ δεν ήταν άλλο από δυο φορές προδότες της Ελλάδος και έτσι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ξαναγυρίσουν στη χώρα μας και  ούτε να έχουν αξιώσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες της Γενεύης και της Χάγης. Εμείς κύριε Ζάεφ πολεμήσαμε τον φασισμό όχι σαν τους δικούς σας που έραναν με λουλούδια το 1941 τους Γερμανούς «απελευθερωτές».

Την ίδια στιγμή ο κύριος Ζαεφ ζητάει να διδάσκονται τα «μακεδονικά» στην Ελλάδα, κάτι που έχουν μάλιστα ζητήσει και ορισμένοι «Έλληνες» βουλευτές. Όμως το τι θα διδάσκεται στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν τον αφορά και δεν του έδωσε κανείς το δικαίωμα να μας κάνει υποδείξεις. Άλλωστε στην Ελλάδα ουδέποτε οι σλαβόφωνοι Έλληνες της Μακεδονίας ή οι Βλάχοι στην Ήπειρο ή στην Δυτική Μακεδονία δέχτηκαν διώξεις για να μην μιλάνε την γλώσσα τους (και οι 2 γλώσσες είναι μόνο προφορικές). Όμως ο κύριος Ζάεφ ξεχνά ότι μέχρι το 2003 απαγορευόταν η διδασκαλία Ελληνικών στην ΠΓΔΜ ενώ μέχρι και πρόσφατα υπήρξαν διώξεις Ελληνικής καταγωγής Βλάχων των Σκοπίων.  Όμως τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας την θέλει ο κύριος Ζάεφ προκειμένου να προχωρήσει στην αναγνώριση της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Η εν λόγω «μειονότητα» με έντονη διεθνή δράση από τις αρχές του 1990 έχει αρχηγό τον κύριο Βοσκόπουλο ο οποίος σε όποιες εκλογές έχει κατέβει (με χρηματοδότηση από κανάλια του εξωτερικού όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί στην τηλεόραση) με το ζόρι μαζεύει 2500 – 3000 ψήφους. Την ίδια στιγμή όμως ο κύριος Ζάεφ τηρώντας την τακτική του Τίτο δεν αναφέρει πουθενά τους Έλληνες των Σκοπίων που υπολογίζονται σε 150.000 σύμφωνα με ότι είχε παραδεχτεί το 1993 ο τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόρωφ. Μάλιστα οι Έλληνες των Σκοπίων υποχρεώθηκαν την περίοδο 1949 – 1955 να αλλάξουν τα επίθετα τους σε Σλάβικα. Αρκετούς τους έχουμε τώρα ενάντια μας όπως τους κκ Γκρούιο Νικόλαο (Νικολα Γκρουέφσκι) από την Φλώρινα και τον κύριο Δημητρίου Νικόλαο (Νίκολα Ντιμιτρώφ) νυν Υπουργό Εξωτερικών από την Αριδαία. Και των δυο οι οικογένειες ήταν Ελληνικές και λόγω ότι συμμετείχαν με τον ΔΣΕ στον εμφύλιο πόλεμο, αναγκάστηκαν να φύγουν πρόσφυγες στην Γιουγκοσλαβία. Μάλιστα ο παππούς του κυρίου Γκουέφσκι σκοτώθηκε σαν λοχίας πεζικού του Ελληνικού Στρατού το 1941 πολεμώντας τους Ιταλούς στην Αλβανία!!!

Τέλος έχουμε κάποιες ερωτήσεις που θα θέλαμε την κυβέρνηση να απαντήσει:

  1. Όποιος Έλληνας αντιστέκεται στην συμφωνία είναι φασίστας. Όμως καμία νύξη για φασίστες δεν γίνεται στους Σκοπιανούς που αντιδρούν. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;
  2. Πως κρίνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι είναι «Μακεδόνας»; Την ίδια στιγμή ο αδερφός του είναι νομάρχης και πρωτοστατεί ενάντια στην συμφωνία και αναφέρει ότι είναι Έλληνας. Έτσι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του δεν ταυτοποιεί τον εαυτό του σαν προδότη; Βάση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής μπορεί να θεωρηθεί προδότης, και πρέπει να δικαστεί και να χάσει τα πολιτικά του δικαιώματα.
  3. Ακούσαμε ότι στα βιβλία της Ιστορίας μόνο εμείς θα κάνουμε αλλαγές. Δεν ακούσαμε καθόλου για αλλαγές στα βιβλία ιστορίας της ΠΓΔΜ που είναι γεμάτα αλυτρωτισμό. Η μόνη αλλαγή σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας είναι ότι θα μπει το Βόρεια μπροστά στο Μακεδονία.
  4. Αναφέρθηκε ότι η γλώσσα των Σκοπίων θα είναι «Μακεδονική» αλλά σλαβικής προελεύσεως και διαφορική από αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν μας είπε κανείς πως θα γίνει αυτό. Ο κύριος Ζάεφ μιλάει για αναγνώριση της «Μακεδονικής» γλώσσας και οι Σκοπιανοί μιλάνε ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με όλα τα σημεία που θίξαμε  βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετές ασάφειες όπως είχε πει ο κύριος Κουτσουράκης, αλλά βλέπουμε ότι ο κύριος Ζάεφ έχει υποπέσει εκτός συμφωνηθέντων και προχωράει την δική τους ατζέντα εις βάρος της Ελλάδος.

Η Ελλάδα όμως είναι κολλημένη στην συμφωνία, μια συμφωνία που μόνο εμείς τηρούμε και όχι η ΠΓΔΜ. Όμως αν μια συμφωνία δεν τηρείται ευλαβικά και από τα 2 μέρη παύει να είναι συμφωνία. Έτσι βάση των παραπάνω σημείων που θίξαμε και ειδικά με τις δηλώσεις του κυρίου Ζάεφ για «Μακεδονία του Αιγαίου» και «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, ο κύριος Ζάεφ έχει βάλει αυτογκόλ και ουσιαστικά έχει από μόνο τους καταστήσει την συμφωνία άκυρη.

Έτσι βάση αυτών η Ελλάδα οφείλει να προσβάλει την συμφωνία άμεσα. Αν γίνει αυτό η ΠΓΔΜ σίγουρα θα διαλυθεί. Όμως δεν θα είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι. Όμως αν η συμφωνία ναυαγήσει όταν έρθει στην Ελληνική Βουλή θα είναι πλέον αργά και θα φανούμε εμείς οι κακοί και τότε τα Σκόπια θα κερδίσουν μια τεράστια διπλωματική νίκη ενάντια στην Ελλάδα. Όμως τι θα γίνει άμα η συμφωνία περάσει από την Ελληνική βουλή; Θα χάσουμε τα πάντα και πλέον θα είναι αργά. Όμως δεν είναι μόνο ότι θα πέσει η κυβέρνηση, αλλά θα είναι το τέλος της Ελληνικής Δημοκρατίας όπως την γνωρίζουμε.

Μήπως αυτό θέλουν οι κυβερνώντες και για αυτό δεν αντιδρούν;

Η Συντακτική ομάδα του SmashPoint

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *