Μια ευχή, ένα μπράβο και μια πρόταση για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η νέα κυβέρνηση έδειξε από τη πρώτη στιγμή τα δόντια της με την τοποθέτηση τεχνοκρατών. Ανάμεσα στις δράσεις που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και  η επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, κάτι που με την πολιτική των κυρίων Γεροβασίλη και Παπακώστα είχε φτάσει στο ναδίρ.

Ο κύριος Χρυσοχοίδης (πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ αφού διεγράφη λόγω της τοποθέτησής του αυτής από το ΚΙΝΑΛ) θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός Υπουργός Δημόσιας Τάξης με αρκετά επιτεύγματα ενώ ο τωρινός υφυπουργός ο κύριος Ελευθέριος Οικονόμου προερχόμενος από το Σώμα της Χωροφυλακής έχει διατελέσει αρχηγός της Αστυνομίας και υπουργός δημοσίας τάξης με την κυβέρνηση Πικραμένου έχοντας  πολλές καινοτομίες και με μεγάλο έργο.

Και οι δυο χαρακτηρίζονται από την αποτελεσματικότητά τους και ανακοίνωσαν την άμεση ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, την υιοθέτηση έντονης αστυνομικής παρουσίας σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, με δράσεις ενάντια στο έγκλημα. Όλα αυτά για τους νομοταγείς κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από την εγκληματικότητα είναι αρεστά και ευπρόσδεκτα.

Όμως οι εν λόγω αστυνομικές μέθοδοι θα παρουσιαστούν διαφορετικά από τους υποστηριχτές των εγκληματιών και της ανομίας (ονόματα δεν λέμε) αφού τα «δικά τους παιδιά θα πάνε στην φυλακή». Άλλωστε το παραμύθι της «αστυνομοκρατίας» και της «ελευθερίας των εγκληματιών»,  της «ελεύθερης έκφρασης» και των κοινωνικών ανησυχιών» το έχουμε φάει καλά και έχουμε δει τα αποτελέσματα σε Εξάρχεια, Ζεφύρι, Λιόσσια κ.α.

Αυτό που πρέπει να πράξουν τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι να θεσπιστεί το νομικό πλαίσιο που θα στερήσει την επικοινωνία των εγκληματιών με τον κόσμο.

Τι εννοούμε; Όταν γίνει ένα κτύπημα του Ρουβίκωνα το έχουμε πρώτη είδηση με βίντεο και με προκηρύξεις. Έτσι αυτοί οι μπαχαλάκηδες περνούν το μήνυμά τους στην κοινωνία. Το ίδιο είδαμε με τα μέλη της 17Ν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να κερδίζουν δύναμη!!! Κερδίζουν δύναμη όταν ο πολίτης νοιώθει ανυπεράσπιστος και φοβισμένος.

Έτσι πρέπει να βρεθεί τρόπος να:

  • Εμποδιστεί η δημοσίευση προκηρύξεων και μανιφέστων από τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την Χρυσή Αυγή το κάναμε, γιατί όχι για την αριστερή Χρυσή Αυγή;
  • Να κατέβουν όλες οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν  τη δράση εγκληματικών οργανώσεων
  • Να αποτραπούν οι δημοσιογράφοι να παίρνουν συνεντεύξεις από αμετανόητους εγκληματίες (π.χ. Πάσαρης), τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες που έχουν σαν αποτέλεσμα μόνο την ηρωοποίησή  τους.

Έτσι οι εν λόγω εγκληματίες θα χάσουν την επικοινωνία με τον κόσμο και εν συνεχεία θα χαθούν στη λήθη.

Για όσους λένε ότι δεν θα δουλέψει θα αναφέρω 3 παραδείγματα που δούλεψαν:

  • Γερμανία δεκαετία 1990. Μέχρι τότε οι τρομοκράτες και οι αναρχικοί είχαν γίνει celebrities στα ΜΜΕ. Τη δεκαετία του 1990 πέρασε νόμος και απαγορεύτηκαν οι προκηρύξεις και η τηλεοπτική κάλυψη πράξεων βίας από τους εγκληματίες. Είχαν μείωση εγκληματικότητας κατά 90% το πρώτο κιόλας χρόνο
  • Ρούντολφ Τζουλιάνι σαν δήμαρχος της Νέας Υόρκης το εφάρμοσε το εν λόγω μέτρο όπως και εφάρμοσε την απαγόρευση τηλεοπτικής κάλυψης σύλληψης εγκληματία. Το έγκλημα μειώθηκε κατά 60% το πρώτο κιόλας χρόνο
  • Στην Ελλάδα πότε άρχισε να χάνει δύναμη η Χρυσή Αυγή; Από τότε που εξαφανίστηκε από τα τηλεοπτικά πάνελ και όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκοβαν τις δημοσιεύσεις της. Έτσι φέτος δεν μπήκαν στη Βουλή.

Δεν είναι όμως δημοκρατικό μέσο αυτό θα πουν κάποιοι. Ξέρετε ούτε οι τρομοκράτες και οι μπαχαλάκηδες πιστεύουν στην δημοκρατία (εκτός εάν είναι να συλληφθούν ή να αποφυλακιστούν). Εκτός αυτού προωθούν την βία και το μίσος – ιδέες ξένες προς ένα Ευρωπαϊκό κράτος και προς ένα δημοκρατικό πολίτευμα. 

Έτσι σε συνδυασμό με την αστυνομική παρουσία, την εφαρμογή των νόμων και τέλος με την εφαρμογή της σίγασης της επικοινωνίας των εγκληματιών με τον έξω κόσμο, θα μπορέσει μέσα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο να έρθει η ασφάλεια, η ευημερία, η πρόοδος και η ανάπτυξη στις γειτονιές της Αθήνας!

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *