Για άλλη μια φορά υπερήφανους μας κάνει η ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Ε.Φ.Ε.Δ.) και συγκεκριμένα η ομάδα “Αρχάγγελοι” έλαβαν μέρος και φέτος στην διεθνή άσκηση του Βρετανικού Στρατού Cambrian Patrol 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 21 Οκτωβρίου στην Ουαλία.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος πολλές εν ενεργεία στρατιωτικές μονάδες από διάφορα μέρη του κόσμου και λίγες, αλλά αξιόλογες, ομάδες εφέδρων, ανάμεσά τους και η ΛΕΦΕΔ. Στην φετινή άσκηση έλαβαν μέρος 137 ομάδες, ενώ περίπου 70 δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την απαιτητική αυτή άσκηση. Από τις 137 ομάδες οι 120 αποτελούνταν από μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μόνο η Ελληνική και η Κυπριακή αποστολή περιελάμβαναν αποκλειστικά εφέδρους.

Οι Αρχάγγελοι κατάφεραν όχι μόνο να ολοκληρώσουν, αλλά να κερδίσουν και το ασημένιο μετάλλιο πίσω από την Πακιστανική μονάδα (εν ενεργεία) του Βόρειου Τάγματος Ελαφρού Πεζικού, με την ομάδα της Κύπρου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Να σημειωθεί ότι η ΛΕΦΕΔ έχει συμμετάσχει άλλες δύο φορές στην εν λόγω άσκηση και έχει καταφέρει και τις δυο να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Επιπλέον οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η ΛΕΦΕΔ δε λαμβάνει καμία βοήθεια ή ενίσχυση από το Κράτος σχετικά με την συμμετοχή στη συγκεκριμένη ή και άλλες ασκήσεις και το σύνολο των εξόδων καλύπτεται από την ίδια την Λέσχη και τα μέλη της.

Τα συγχαρητήριά μας στην Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. και την ομάδα των Αρχαγγέλων, καθώς και στην αδερφή ομάδα των Κυπρίων!

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *