Τα ταξίδια του μυαλού

Τα ταξίδια του μυαλού

      No Comments on Τα ταξίδια του μυαλού

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να χαζεύει? Πόσες φορές βρίσκεστε κάπου και το μυαλό σας, σας πάει κάπου εντελώς διαφορετικά? Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα προσωπικά μου συμβαίνει γύρο στο 40% της ημέρας μου…

Είναι εκείνες οι μικρές στιγμές που ξαναπαίζω στο μυαλό μου μια σκηνή. Εκεί που πάω στο αγαπημένο μου μέρος μόνο από μνήμη. Εκεί που φτιάχνω το δικό μου σενάριο για κάτι που μπορεί καν να μην έχει συμβεί.  Σε ένα άτομο ευχόμενη να ήταν όντως εκεί. Σε μια χειρονομία από ένα απλό χαμόγελο μέχρι ένα ερωτικό χάδι.

Είναι εκείνες οι στιγμές μέσα στην ημέρα που ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά! Λένε πως στα όνειρα καταλαβαίνεις τα πραγματικά σου θέλω, κάπως έτσι και εδώ το μυαλό σου σε βοηθά μόνο του και σου δείχνει που πραγματικά ανήκεις!

Ονειροπόλους μας λένε… στον κόσμο μας λένε… Άτομα αφηρημένα… Και ναι είμαστε όλα αυτά και άλλα πολλά αλλά πιο το νόημα να ζούμε σε έναν κόσμο που έφτιαξαν οι άλλοι για εμάς? Γιατί να μην προσπαθήσουμε όλοι να βάλουμε λίγη μαγεία στην ζωή μας (γιατί εκτός από τον έρωτα τα όνειρα είναι ότι πιο κοντινό σε πραγματική μαγεία έχουμε)? Αυτά τα ταξίδια του μυαλού μας κάνουν και ξεχωρίζουμε… ο καθένας έχει τους δικούς του προορισμούς τόσο ίδιοι με των άλλων αλλά τόσο ξεχωριστοί!!

Κάποιος κάποτε μου είχε πει να προτιμάς να ονειρεύεσαι ξύπνια παρά να μην έχεις όνειρα καθόλου. Δεν ξέρω άμα το είχε δει κάπου άμα το είχε διαβάσει ή οτιδήποτε και δεν με ενδιαφέρει κιόλας… βέβαια τότε ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα τι εννοούσε αλλά όσο περνάνε τα χρόνια το κοριτσάκι που απλά άκουγε τον παππού του άρχισε να παίρνει τα λόγια του πλέον σαν πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Να ονειρεύεστε! Να αγαπάτε! Να ζείτε!

Μελιγκώνη Άρτεμις

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *